Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Problem gosta hrana?

Problem gosta hrana?

Pozdravljeni,

moj problem je morda podoben stefanijinemu, morda pa povezan samo z gosto hrano: hči je stara 5 mesecev; pred dvema tednoma smo (po navodilu pediatra) pričeli z uvajanjem goste hrane, z jabolkom in banano. Po enem tednu sem s kašico prenehala, ker je pričela ponovno kakati ponoči (kar že 2 meseca ni), se zvijati (tudi ponoči), čez dan kakati bolj pogosto in ponoči tudi bedeti po uro in pol (drugače nočna dojenja minejo skoraj med spanjem). Po enotedenski pavzi sem včeraj in danes dala kuhano jabolko.

Ta dva dni se čez dan noče dojiti, se mi zdi, da kar poje, poje v spanju – čez dan ali ponoči. Danes zvečer pa se odkar je zaspala, zbuja na vsakih par munit s krči, z jokom in težko zaspi nazaj.

Blato je bolj tekoče kot ponavadi, tudi sluzasto. Ko je jedla banano, so bile tudi črne nitke (ali je to normalno ali razlog za prenehanje banane?)

Ali naj prenehamo z gosto hrano za dlje časa?

Zobkov še nima, drugače lepo napreduje, mesec nazaj je imela 6,2 kg, naslednje tehtanje imamo v ponedeljek (porodna teža 2,5 kg, bila en mesec prezgodaj rojena). Od konca drugega meseca se izključno dojiva.

Hvala in lepo pozdravljeni

Pozdravljeni, Jana11,
za nekaj dni ali cel teden prenehajte z uvajanjem vsakršne goste hrane. Če je polno dojena itak ne rabi še nujno druge hrane. Potem pa morda začnite z zelenjavo, korenček, bučke, krompirček. Po 1 žličko sprva, nato podoj. Nato zvišujte število žličk. Glede na to, da je deklica nedonošena, lahko razvojno rečemo, da je stara 4 mesece (korigirana starost). Pri 4 mesecih pa otrok res še ni zrel za gosto hrano.

Zaenkrat torej nič, da se zadeve umirijo,nato pa najprej sveže stisnjen zelenjavni sok (rdeča pesa, ogromno soka dobite, korenček-zapira!), nato zelenjavne kašice, ko to osvoji, poskusite sadje.

Če pa se bi ponavljala sluz, tekoče blato s koščki neprebavljene hrane, smrdeče driske … kar na pregled.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close