Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Tik

Tik

Doma imam 2 leti in 10m starega fantka in 6.mesečno punčko. Sin je sestrico zelo lepo sprejel, im ajo rad jo boža, lupčka, se z njo pogovarja in jo celo pazi (po mojim nadzorom seveda).
Pred kratkim pa je začel mežikati. Najprej smo mislili, da je kakšna alergija ali da mu je kaj padlo v oko, a ni bilo to krivo.

Zdravnica ga sicer še ni videla, rekla pa mi je da je to tik in da je psihološkega izvora , ker je dobil sestrico. Rekla je , da nama da 1m časa, če ne bo prenehal, pa bo šel na preglede.

Kje lahko še kaj več preberem o tej stvari. Res mi je hudo za sinka, ker res pazimo, da ni zapostavljen.

Mateja

Draga Mateja,
tik je možna diagnoza. Tako delajte s fantičkom, kot do sedaj. Da se čuti ljubljenega, varovanega. Super.

Bom napisala eno mojo izkušnjo: moj sine je tudi kar naprej mežikal. Pa sem rekla tik, pa računalnik, pa … saj veste, kovačeva kobila.

Ko sem ga imela zadosti, pa sva odšla k oftalmologinji, ki je vzela bris očesne veznice in glej ga zlomka, ena smotana bakterija je bila izolirana. Po Ciloxan kapljicah (glede na bris in antibiogram) je nehal mežikati.
To povem samo zato, ker vsako mežikanje ni tik, lahko gre tudi za bakterijsko vnetje brez gnojenja.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close