Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija količina tekočine

količina tekočine

Spoštovani!

Iz vaših odgovorov je možno razbrati, da dojenček oz. njegovo telo ve, kaj rabi – glede hrane. Kako je s tekočino? Namreč, moj (kmalu) 11 mesečnik že od samega začetka odklanja tekočino, razen adaptiranega mleka, ki ga tudi ni preveč maral (pa je prav lepo napredoval v teži, žal nisem imela zadosti svojega mleka, pa sem ga hranila z adaptiranim mlekom). Gosto hrano lepo je, nič ne odklanja, vendar še vedno noče vode, čaja, sokov. Nekako še spije malo kompota – pa ne vedno – ampak mora biti sladkan, domnevam, da to dojema kot hrano in ne kot tekočino. Tudi sveži sadni sokovi mu ne teknejo (vse našteto spije recimo naenkrat 20-30 ml, kompota pa včasih tudi do 120 ml, na dan včasih spije le 40 ml. tekočin, poleg 500 -700 ml mleka). Naj omenim, da smo poskupili s pitjem iz steklenice, kozarca, magičnega lončka, z žlico, če ga silim k pitju se začne dreti in jokati in jaz seveda ne nadaljujem.

Omenila sem to pediatrinji, pravi, da ne izgleda izsušen in da nimamo za kaj skrbeti. V vseh revijah za otroke in podobni literaturi pa zasledim, da dojenček oz otrok mora popiti toliko in toliko ml na kg teže in sem včasih prav zaskrbljena, mogoče brez razloga?

lep pozdrav pa lep dan želim

iris2

Pozdrav, Iris2,
v priporočeno količino tekočine dnevno vštejemo tudi mleko, tekočino dodatno (voda, sok, kompot), pa tudi juhico, npr. , pa dodatno mleko v mlečnih kašicah. Vse to je tekočina. Če pa vse to seštejete, kmalu pridete do 1000 ml.
Če ima otrok lepo vlažen jeziček, redno lula na 3-4 ure in urin nima močnega vonja in je lepe rumene brave, potem ni za skrbet. Ko bo tekočino rabil, bo pil. Vi mu seveda še naprej kar ponujajte, samo sladkanega ne. Tudi sokovi (pravzaprav nektarji) so še dodatno sladkani. Ponudite mu 100% sadni sok, razredčen z vodo. Nekje do 2. leta se tudi to uredi, pri teh otrocih, ki ne marajo piti.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close