Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj ali Singulair ?

Kašelj ali Singulair ?

Spoštovani!

Prosim vas za nasvet. Hči je nenehno pokašljevala. Mislili smo da ima tako imenovani TIK, da gra samo za navado. Vendar, ker je tudi aktivna športnica, je imela pri določenem naporu težavo z dihanjem. Obiskali smo pulmologa in predpisal ji je Ventolin po potrebi . Ker to včasih ni zadostovalo je predpisal še tablete Singulair.

In sedaj moje vprašanje. Pri športu smo omejili napor, in nekako gre tudi brez Ventolina in brez tablet Singulair.
Ostalo pa je to nadležno pokašljevanje. Pokašljuje, nima pa ničesar za izkašljat. Ko je jemala tablete Singulair ,ni kašljala. In sedaj smo v dvomu.

Ali naj jemle tablete Singulair in ne pokašljuje več, ali naj jih ne jemle več in pokašljuje. Zelo me namreč skrbijo STRANSKI UČINKI VSAKRŠNIH TABLET, v našem primeru Singulair.

Skoraj raje prenašam pokašljevanje kakor da razmišljam o možnih STRANSKIH UČINKIH TABLET sINGULAIR ?

Torej ali tablete ali zelo velikokrat pokašljevaje ???
Naj še omenim da je že jemala 3 mesece tablete Singulair in je dejansko nehala pokašlejevati.

Spoštovani kašelj,
vaša deklica ima torej astmo ob naporu. Če vzame Ventolin in Singulair, ji je bolje, lažje diha in ne kašlja. Če tega ne vzame, ima težave.

Astma je kronična bolezen, ki nezdravljena pušča tudi vidne posledice na pljučih. Da ne govorim o tem, da nezdravljen otrok z astmo ne more dobro trenirati (če je športnik, kot v vašem primeru), da je slabo telesno zmogljiv, ker nima dihalne rezerve, da se utruja in da ima stalno astmatično vnetje v dihalih. V končni fazi ima torej astma kot kronična bolezen, če je nezdravljena, en kup težav in problemov, vključno s propadanjem pljučnega tkiva.

Zdravljen otrok je popolnoma enako telesno zmogljiv kot njegovi vrstniki, ima dobro dihalno rezervo, nima težkega dihanja in njegova pljuča se ne preoblikujejo v nefunkcionalno pljučno tkivo.

Singulair da ali ne? Preštejte pluse in minuse med terapijo in polnim dihom brez težav pri vaši deklici.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close