Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija nemiren spanec in krči

nemiren spanec in krči

Pozdravljeni!
Imam sina starega 3 tedne. Na začetku je večina dneva prespal, zbujal se je na 3-4 ure, sedaj pa čez dan spi zelo malo. Zbuja se na vsakih 45 minut. Sledi podoj in nato podiranje kupčka. Vmes ga velikokrat kolca. Po tem pa traja kar 1 uro in pol da ga uspavam in da zaspi. Po ca 45 min se začne prebujat in sicer se začne pretegovat in na nek način stokat.Po vsakem obroku se tudi zelo napenja in krči. velikokrat se napenja kar med hranjenjem.
Kaj storiti? Ali je normalno da si sledijo tako kratki “obroki” spanca? Kaj pa pravite glede nemirnega dojenja? Mleka imam veliko in otrok tudi lepo pridobiva na teži.
Lp, Tina

pozdrav, Tinap,
vaš novorojenček še nima osvojenega dnevno nočnega ritma, pravzaprav ima obdobja budnosti in spanja raztresena po celem dnevu. To, da spi po 45 minut, ni nič nenavadnega. Do tretjega meseca bo osvojil spanje v konkretnem obroku (torej po 1 uro ali več), ponoči pa bo tudi dlje spal. Se spomnem panike mamic (in tudi moje), ko je otrok prvič prespal 4 ure, jaz pa tudi.
Ob prebujanju se razteguje, stoka, prede, pa spet zadrema, pa se čez 10 minut spet zbudi in se preteguje. Ampak, kmalu bo bolje. Budna obdobja bodo vedno daljša, spanje se bo koncentriralo na nočno spanje in morda 3x po 1-2 uri podnevi. Lahko pa tudi dlje, otroci so zelo različni glede tega.
Kar mirno dalje, uživajta. Če ne more zaspati takoj po dojenju, se pač malo pogovarjajta, kaj mu zapojte, malo potelovadita, pa bo kmalu spet zaspal.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close