Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zadah pri 11 mesečniku

zadah pri 11 mesečniku

Pozdravljeni,

Imamo 11 mes. starega fantka. Že kar nekaj časa opažamo da ima precej neprijeten zadah. Vsak dan, ampak ne preko celega dne. Ni prehlajen (kot sem brala v enem spodnjih postov), prehranjuje se kar zdravo, pije veliko vode, zobke redno čistimo. Tudi nismo opazili da bi se to dogajalo po določeni vrsti hrane. Čez mesec je sicer naročen k pediatru, kjer bomo to povedali, ampak me vseeno zanima, če bi bilo mogoče potrebno prej “na obisk”.
Hvala in LP!

Spoštovana Valentina,
če je otrok popolnoma zdrav, kot pravite (nosek, zobki, ustna votlina), potem je morda lahko vzrok tudi v želodčku. Nekako v tej starosti imajo lahko otroci premalo želodčne kisline, saj še vedno popijejo kar precej mleka, ki nevtralizira želodčno kislino. Se še spomnem starejših kolegov pdeiatrov, ki so v takem primeru predpisali Solutio Gastrica, ki so jo naredili v lekarni in je običajno pomagala. Ne vem, če jo je še dovoljeno predpisovati, pa tudi nisem prepričana, da je res to vzrok pri vašem otročku. Možno pa je.
Nič ne bo narobe, če se pri rednem pregledu posvetujete s pediatrom. Do tega časa pa skrbite, da pije zadosti tekočin, morda pokontrolirajte, koliko mleka spije dnevno. Če prenese, mu morda poskusite dati solato (saj verste, tako s kisom). Otrok še posluša svoje telo in če mu paše kisla hrana, lahko pomeni, da mu kisline v želodčku primanjkuje.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close