Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija še eno vprš

še eno vprš

Prej sem pozabila vprašat še nekaj.

Kak mesec nazaj se je moj otrok brez problema postavil na rokice…pasel kravice…se dvignil skratka.

Zdaj v 3. mesecu (10tednov) pa se sploh ne more vredu dvignit na rokice…kot da je švoh. Res da se je malo bolj poredil…kar 1300g, je kar težek..ampak kot da nima neke moči v rokah.

Dajem mu 7 kapljic AD3…pa začela sem ga dajat redno past kravice. Glavico dvigne normalno, ampak rokice pa nedvignejo sprednjega dela..

Prosim za mnenje.

Ja,
v starosti 2 mesecev pravzaprav ni čisto v redu, če se otrok na rokicah dvigne, ko pase kravce. Dovolj je, če se opira na komolčke in dvigne ter zadrži glavico na 45st. Več lahko (ni pa nujno) nakazuje ekstenzijski vzorec.

Sedaj, v starosti 2,5 meseca, pravite, da se ne opre na ročici. Če se opira na komolce in glavo dvigne na 45 st. ter jo tako dobro zadržuje, obenem pa nimate občutka, da mu sili ritka v zrak (torej nekako ritka gor, glava dol), potem je vse v redu.
Še ni potrebno, da bi dvignil trup od podlage, lahko pa trenira nekajkrat dnevno, ko pase kravice. Sicer pa ga bo pri 3 mesecih videl pediater na prev.pregledu in opazil vse, kar ne spada zraven.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close