Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ADE ali ADENO virus-je kdo slišal?

ADE ali ADENO virus-je kdo slišal?

Zanima me, če ima kdo od vas izkušnje z ADE ali Adeno virusom – ne vem točno imena (simptomi pri tem virusu so: dolgotrajna visoka vročina-tudi do 14 dni, sledi izcedek iz nosu, boleče grlo in hudo vnete oči).

Za vsako informacijo bom hvaležna.

Pozdravljeni, pagica!
Adenovirus je zelo pogost povzročitelj bolezni v otroškem in tudi odraslem življenju.
Povzroča bolezni z visoko, dolgotrajajočo temperaturo, prehladne znake, angini podobno vnetje žrela, vnete oči, driske, izpuščajne bolezni.
Virus je tudi zelo “nesramen”, ker ima včasih krvno sliko zelo podobno bakterijskim infektom (če zdravnik določi samo št. levkocitov, ga bo sigurno polomil) in potem mislimo, da je infekt bakterijski in ga seveda tudi tako zdravimo (z antibiotiki), v resnici pa gre za virusni infekt. Včasih vidimo, da otrok v eni adenovirusni okužbi (ki lahko traja tudi več kot 1 teden vključno z visoko vročino) zamenja tudi 3 antibiotike. Pa čisto po nepotrebnem, ker gre za virus.
Drugega kot zbijanje temperature, skrbeti za toaleto noska in splošni ukrepi, pač ni. Otrok sam preboli bolezen. Potrebne pa so kontrole, da ugotovimo in zdravimo morebitno sekundarno bakterijsko okužbo.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close