Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nasvet

Nasvet

Moja hči bo čez dober teden dopolnila eno leto. Je živahna, vendar se skoraj nič ne giblje. Ne puza ter se ne dvihuje na nogice, ne želi ležati ne na trebuščku (pasenje kravic) ne na hrbtu. V bistvu samo sedi, v sedečem položaju se sicer nagne naprej in pogleda nazaj. Zanima me na kakšen način jo lahko spodbujam pri gibanju in razvijanju motoričnih spretnosti.

p.s. na zadnjem pregledu je bilo vse v redu in me je pediater samo pomiri, da je to normalno.

Lp Maja

Draga Maja,
če pri 1 letu deklica samo samostojno sedi, sicer posega po igračah izven dosega, ne poskusi pa prenesti telesa na vse štiri in vsaj nakazati plazenje, potem malce zaostaja v motoričnem razvoju. Mislim, da bi vas pediater napotil k razvojnemu pediatru, da vaju pogleda in po potrebi napoti na nevrofizioterapijo, kjer vam bodo pokazali način vzpodbujanja pravilnih gibalnih vzorcev. Če je bilo do sedaj z deklico vse v redu, potem bo morda bolj pri poznih. Kar prosite za napotnico, mislim, da je to potrebno, da ne bi česa zamudili pri diagnostiki in zdravljenju.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Maja, tudi moja hčerka je bila pri 18 mesecih napotena v razvojno ambulanto in na nevrofizioterapijo. (tudi ni vstajala sama, je pa sicer “puzala” po ritki, kravic tudi ni nikoli pasla)

Sedaj je stara 23 mesecev in je zelo napredovala, pravi mali akrobatek je postala. Nekateri pač rabijo malo pomoči-najbolje strokovne. Tako da kar pogumno po napotnico. Srečno.

Najlepša hvala! Prosila bom za napotnico.

New Report

Close