Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Uroinfekt

Uroinfekt

Najprej lepo pozdravljeni!

Zanima me ce ima kdo izkusnje z bakterijam v sečilih, namrec imam 15 mesecnega fantka in ker je imel vročino 40 C skoraj cel dan smo ga peljali na infekcijsko kliniko kjer so ugotovili da ima bakterijo v sečilih in sicer proteus mirabilis. Po treh dneh smo šli iz bolnice domov in bomo jemali antibiotik se kake 4 dni nato gremo nazaj da naredimo test sanford da pogledajo ce je bakterija se prisotna.Pravijo da je lahko prirojena napaka v sečilih vendar to bodo ugotavljali cez kak mesec ko opravijo se morfeološki test (kateter v lulcka do mehurja in spustijo barvo ali nekaj podobnega). Zanimajo me izkusnje z temi infekti oziroma bakterijam.

Hvala

Gasper

Spoštovani Gašper,
vsako vnetje sečil v otroškem, še posebej pa v dojenčkovem obdobju je potrebno obravnavati resno, saj se ta vnetja v večjem številu pojavljajo pri otrocih, ki imajo prirojeno napakico na sečilih (npr. refluks ali kakšno drugo motnjo).
Kot ste sami ugotovili, ste bili takoj napoteni v nadaljnjo obravnavo, čeprav Proteus mirabilis ni ravno pogost mikrob, ki bi bil izoliran pri vnetju sečil. Po končanem zdravljenju bodo opravili tudi MCUG (ali UZMCUG), da se izključi napaka na sečilih.

Če se napaka izključi, je vse v redu. Pediatrični nefrolog se bo odločil ali je potrebna antibiotična zaščita. Če pa se najde prirojena napaka, se boste pogovarjali dalje, saj se zelo veliko teh napak z rastjo samo odpravi in je le zelo majhen delež otrok potrebno operirati.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close