Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Driska

Driska

Spoštovani!
Sin bo čez teden dni dopolnil tri mesece in je vesel in razigrandojenček. Tehta več kot 6 kg in je samo dojen. In kje je težava?
V nedeljo se je pojavila driska. Blato, ki ga odvaja po dojenju, je tekoče, rumene ali rjavkaste barve, njegovo rezpoloženje pa se ni spremenilo. Res pa je, da več spi – zadnji dve noči je prespal (od 21.30 do 4.30), prej pa se je zbujal dvakrat. Zanima me, ali je vzrok za drisko lahko voda, ki jo je popil med kopanjem? Kaj naj storim, da se bo stanje normaliziralo? Dojim še naprej in se prilagajam njegovim željam. Naj obiščem zdravnika ali še počakam kakšen dan?

Hvala za odgovor in lep dan

Spoštovana Lana!
Dojeni otroci lahko kakajo trdo, lahko imajo tekoče blato zlato rumene barve, odvisno tudi od tega, kaj vi jeste. Če je tekoče blato 1x ali 2x, potem pa zopet normalno, ni panike. Voda, ki jo je popil med kopanjem doma, bi težko bila vzrok driski.
Če je otrok sicer v redu, dobro razpoložen, rožnat, lepo pije, je brez vročine ali bolečin v trebuhu (jok), potem najverjetneje ni nič hudega.
Tudi sicer pri driski svetujemo samo večkrat dojenje, saj s tem otrok dobi tudi zaščitne snovi, lahko pa tudi po žličkah prekuhano ohlajeno vodo.
Če bi se tekoče blato nadaljevalo več kot 6x dnevno in bi otrok postal slabše volje, nerazpoložen, jokav, pa k zdravniku.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close