Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija alergija na psa

alergija na psa

Pozdravljeni!

Sprašujem samo zaradi strahu, da bi pri naši punčki (sedaj stara 4mes) lahko do tega prišlo, zaenkrta nima težav. Že od rojstva živi s kužkom (imamo ga v stanovanju, je srednje rasti, kratkodlak, a mu vsaj 2x letno dlaka zelo izpada).
Kako pogosta je ta nadloga po vaših izkušnjah, kdaj in v kakšni obliki se največkrat izrazi? Sestra v ZD nam je rekla, da bi do sedaj verjetno že imela reakcijo, če bi bla alergična? Zaenkrat so njuni neposredni stiki še zelo redki, njeno perilo peremo ločeno (ker je na našem vseeno kar precej dlak); a kmalu bo šla punčka na tla… Najbrž razen vsakodnevnega sesanja in pogostega krtačenja psa ni drugih preventivnih ukrepov?
Vem, da zgledam hiperzaskbljena (mogoče glede tega tut sem:)), sam na kužka smo zelo navezani (in on na nas) in bi bla res cela drama, če bi moral nekoč stran od hiše…
Najlepša hvala za pomoč + lep dan želim:)!

Spoštovani polžek,
kužek naj kar ostane pri družini.
Sicer velja, da zgodnja izpostavitev alergenom iz okolja lahko tudi sproži alergijske znake. Vendar ne pri tako mali punčki.
Če v družini nimate alergij, potem je možnost, da bo deklica imela alergijo na pasjo dlako manjša. Veliko študij v Ameriki pa je dokazovalo celo nasprotno, da je alergija na pasjo dlako celo manjša pri otrocih, ki imajo psa doma. Ali pa, da prej izzveni. Bolj alergogena je mačja dlaka. Velikokrat pa ne gre za alergijo na pasjo dlako, pač pa za alergijo na pršice, ki se tudi hranijo in živijo na pasji dlaki.

Zaenkrat torej, če nimate alergij v družini, nič ukrepanja. Kuža se bo navadil otroka, otrok pa na živali in skupaj boste uživali.
Potrebno pa je paziti, da pes ne leži na ležišču otroka, da je vedno čist in redno odstranjevati dlake (pršica!)

Ker vašega kužka ne poznam, bilo pa je kar nekaj pasjih ugrizov od domačih kužkov, ki so postali ljubosumni, samo opozorilo, da bodite vedno pozorni, kaj se dogaja med kužkom in otrokom.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close