Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija trak za nošenje otroka

trak za nošenje otroka

Pozdravljeni!

Rada bi uporabljala trak za nošenje dojenčka, pa ga ne upam. Mali je star štiri mesece; nosila bi ga tako, da bi bil s telesom naslonjen name, vendar pokonci (ne v položaju zibelke). Ker pa pediatri odsvetujejo nošenje v pokončnem poloćaju zaradi hrbtenice, ne vem, ali ga lahko nosim na ta način, čeprav proizvajalci (seveda) propagirajo tako nošenje “od rojstva” ali “od treh mesecev “dalje (primere vezanja si lahko pogledate npr. na http://www.didymos.de, rubrika Babystragen, podrubrika Trageweisen).

Kadar začne mali tuliti v vozičku, jaz pa sem uro hoda oddaljena od doma, bi mi trak zelo prav prišel :-).

Sicer ima mali malce nadpovprečno veliko glavico, tako da mu pri dviganju s podlage še ne sledi, kravice pa zelo lepo pase (kontrolo imamo naslednji teden).

Mi lahko svetujete? Hvala za odgovor,

lep pozdrav,

živa

Spoštovana Živa,
tale trak izgleda prav v redu, položaj otroka je vedno pokrčen, torej lunica. Le tako kot pri zadnji sliki, ga nikoli ne nosite (ta, ki je prečrtana).
Pri štirih mesecih je sposoben dobre kontrole glavice in obvlada vratne mišice, tako da bo prestregel morebitne nenadne gibe.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

O, super, najlepša hvala!

Lep dan,

živa

New Report

Close