Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija poležana glavica

poležana glavica

Pozdravljeni!
Moj sin je star 9 mesecev. Ima poležano glavico, leva polovica je bolj izbočena kot desna. Pediatrinja pravi, da je to posledica preležanosti (to je bilo napisano v izvidu ob odpustu, rojen je bil 14 dni čez rok). Dokler se ni sam začel obračati med spanjem, smo ga redno obračali na levi ali desni bok. Zanima me, ali se oblika glavice z rastjo še kaj oblikuje, ali je kar je?

Pozdravljeni, tassa,
poskusite še tako, da edno leži na nezaležani strani glavice, torej na tistem boku, kjer glavica ni poležana. Če spi v postelji poleg vas in hoče čežati tako, da vas vidi in je ta položaj ravno na poležani strani, potem mu obrnite vzglavje, da bo sedaj ležal z glavo tam, kjer je imel sedaj nogice. Tako vas bo še vedno gledal, bo pa na pravem boku.
Čeprav je to pri 9 mesecih dvomljjivo, ker se sam obrača in leze, kamor mu paše.

Nekaj se bo še z rastjo glavice popravilo, verjetno pa bo na tej strani malce bolj poležan. Ampak lasje naredijo svoje in zadeve se verjetno sploh ne bo opazilo.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close