Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Čakajoči na operacijo

Čakajoči na operacijo

Naš sin ima že od rojstva kilo (del črevesa mu ob jokanju in napenjanju zdrkne v moda). Prvič smo bili naročeni na operacijo pri njegovih 8 mesecih, vendar so nas zavrnili, ker je bil v grlu viden rahel brezbarven izcedek (sekret). To se je ponavljalo še naslednjih 5 mesecev, nakar smo obupali in samo telefonsko sporočili, da nas ne bo. Otrok ima namreč vseskozi rahel do močnejši izcedek in nosa. Naša pediatrinja na to nič ne reče, pravi da bo bolje po njegovem 3. letu. Jeseni nam je dala bronhomunal, ki pa ni stvar nič izboljšal. Resneje (angina, bronhitis,…) pa otrok tudi nikoli ni zbolel. Sedaj je že star 3 leta in bi bil res že čas, da gre na operacijo.
Sedaj vas pa sprašujem, ali mi svetujete da se s sinom odpravim na kakšne posebne preiskave (alergije, specialisti za grlo,…), ali naj mu preventivno dajem zdravili proti alergiji? Mogoče še kaj drugega?
Hvala za odgovor!

Draga T.J.L.,
potrebno je razjasniti, zakaj ima stalen izcedek iz noska. Mislim, da bi bilo najbolje, da vas pregleda specialist otorinolaringolog, ki bo ocenil tudi žrelnico in ostale razmere v nosu in žrelu.
Bolje je, da pred pregledom pri ORL ne dajete zdravil (razen izpiranja s fiziološko), da ne bi zakrili kakšne spremembe, potem pri pregledu ORL ne bo videl nič posebnega.
Tudi v LJ čakalne dobe pri ORL niso dolge, specialist za otroke je na voljo v ZD Ljubljana.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close