Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zadah pri otroku

zadah pri otroku

4-letnik ima kakšen teden grozen zadah iz ust, ki se ne izboljša niti po dolgotrajnem umivanju zob. Zadah se mu je že pred tem pojavil, vendar je potem dobil angino, ko smo dobili antibiotike je bilo v dveh dneh bolje. Zdaj pa je že nekaj časa prehlajen, nahod in včasih zakašlja. Ne zdi se mi zelo bolan, ampak zadah je pa zelo neprijeten.
Kako se naj znebimo zadaha, nas ne moti, je pa neprijetno v vrtcu.
Hvala za odgovor!

Spoštovana Anna,
če ima otrok že dlje časa gost smrkelj, potem je najverjetneje prišlo do sekundarne poselitve z bakterijami v nosu, ki povzročajo gnojno vnetje nosne sluznice. V tem primeru je potrebno zdraviti z antibiotikom (sistemsko, to se pravi antibiotični sirup, ne antibiotične kapljice v nos, to bi pomagalo le 1 teden), še naprej pa izpirati nos s fiziološko raztopino.

Morda bris žrela, bris nosnega žrela ali nosu in potem zdraviti. To zastajanje gnoja in nabiranje v zgornjih nosnih hodnikih je odlično gojišče in tako pride do tega smrdečega, gnojnega izcedka.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close