Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija nočne groze

nočne groze

Pozdravljeni

sin je star 6 let. Od 2. leta dalje so se mu začele pojavljati “nočne groze”. Zadnje čase se mu pojavljajo skoraj vssak dan 30 min do 1 ure po tem, ko zaspi. Zgleda pa takole: kar naenkrat se “zbudi” (gleda, a ni buden) in začne prestrašeno jokati. Stisnem ga k sebi in ga tolažim a nič ne pomaga. ne reagira na mojo tolažbo. Gleda preko mene in se prestaši, kot da je nekdo zadaj za mano in se trese ter zelo joče. Ti napadi lahko trajajo od 5 do 15 min. Ko kar naenkrat “preide k sebi” oz. ko se zbudi,, začudeno gleda, zakaj je objokan in ne ve čisto ničl, kaj se je dogajalo malo prej. Nato gre lulat in takoj umirjeno zaspi nazaj. nato se to ne ponovi več. nikoli se te groze ne pojavijo drugače, kot kmalu zatem, ko zaspi.
zelo sem zaskrbljena, kej se dogaja z njim, zato vas prosim za pomoč in nasvet.

Podzravljeni, moj!

Verjamem, da vas kar kurja polt obliva in je prav srhljivo, ko otrok v takem neprisebnem stanju doživlja nočne more in ne morete prav nič narediti.
Lahko vam rečem, da ravnate prav, stiskajte ga k sebi, dokler se ne pomiri, ker se lahko tudi poškoduje. Te more minejo same od sebe nekako do pubertete.
Lahko pa zaprosite vašega pediatra za napotnico k otroškemu nevrologu, ki se ukvarja tudi z motnjami spanja. Ta bo bolj natančno pregledal otroka, določil točno motnjo in tudi pravilno svetoval. V Ljubljani je nevrolog za otroke na Pediatrični kliniki, ambulanta je na Ul. Stare Pravde, s tem se posebej ukvarja dr. Barbara Gnidovec.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close