Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kila

kila

Spoštovani;

Imam 28 mesečnega sina.

Ker je bil pri pediatrinji ugotovljen sum, da ima otrok kilo (v desnem modu)smo bili napoteni na Polikliniko k urologu.
Specialist je potrdil, da je kila in da bo potrebna operacija.
Termin za operacijo smo dobili šele v začetku septembra.

Kila je bila potrjena v mesecu januarju, sedaj je pa le-ta “čudežno” izginila. Že od marca ni vidna (enostavno je izginila).

Zanima me ali bo sedaj, kljub temu da je kila izginila operacija potrebna? Kajti če bo le ta potrebna, menim, da je bolje da s tem opravimo čim prej, kakor pa da čakamo, da bo starejši. Kaj menite vi, oz. kakšen je vaš nasvet?

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vam želim lep dan.

LP

Kila ali hernija pomeni, da skozi defekt trebušne stene v mošnjo občasno (pri napenjanju, joku, telesni aktivnosti) leze črevesna vijuga. Velikokrat jo lahko “spravimo” nazaj, včasih pa je ne moremo in ker se lahko pripeti, da tako črevo na tem delu oteče, lahko tudi odmre. To bi bilo zelo hudo in bi imelo kar hude posledice.
Pri vašem fanktu domnevam, da se je kila sicer dala spraviti nazaj (reponirati), ker pa je kirurg domneval, da je defekt tak, da bo povzročal še večkrat lezenje črevesa v mošnjo, se je odločil ta defekt poopraviti.
Sedaj seveda ne vidite kile, ker je črevo na svojem mestu. Lahko pa se bo spet pojavilo ob kakšni dejavnosti, ki sem jo naštela.

Počakajte do septembra, takrat bo otroka tako ali tako še enkrat pregledal kirurg. Če ne bo našel težav, potem otroka sploh ne bo operiral. Če pa bo defekt v trebušni steni še prisoten, potem je bolje, da operirate. Večkrat se namreč zgodi, da kile ne moremo reponirati, pa je potrebna nujna operacija v kateremkoli dnevnem ali nočnem času (niso pa vedno na razpolago kirurgi, ki se ukvarjajo še posebej s temi področji oziroma z otroci in takrat operira dežuren kirurg, ki sicer zadevo tudi obvlada).

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovana;

Zopet se vam oglašam na to temo in sicer.

S sinkom sva naročena na operacijo katero sem navedla dne 28.08.2006 (operacija bo ob 10.30 uri).

Sinu se še vedno kila ni več pojavila! Ne duha ne sluha o le tej.

Sedaj ko se termin neizmerno hitro bliža, pa sem zelo nervozna, ker ne vem ali bo operacija potrebna ali ne?! Verjetno preden bo kirurg izvedel operacijo ob tej navedeni uri, da ga bo še prej pregledal in videl če je ta sploh potrebna???
Zelo sem zaskrbljena.
Na napotnici je napisal, da sumi, da ima sinek tudi fimozo (zaraščeno kožico).
A potem misli izvesti tudi operacijo kožice? Kajti o tem nismo nič govorili, specialisti pa so “itak skrajno nezgovorni”.

Druga stvar pa je ta, kako naj sinčku razložim, da ne sme jesti ta dan pred operacijo, ter nič piti. Sploh ne vem kako bomo to izvedli, pa še ura je kar pozna, tako da ……..

ga. Tanč verjetno sem ta post napisala skrajno nerazumljivo, toda verjetno ste razumeli bistvo mojih skrbi in vprašanj.

Že v naprej najlepša hvala.
LP

Drago Sonce,
kako bi vas sedaj bili veseli!

Nič ne skrbite. Takoj ob sprejemu otroka pregleda peiater, potem pa še kirurg. Če kile ne bo našel, potem nima kaj operirati, oz. če ne bo našel več tudi defekta v trebušni steni.
Kar mirno, lepo se imejte in malo posijte v to zimsko vreme,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

ga. Tanč, ko bi bilo le tako kot pravite in poseg ne bi bil potreben.

In upam, da bo tudi sonček, kaj kmalu posijal :)). Če bi bilo v moji moči Vam ga takoj pošljem v izobilju :), kajti vredni ste ga.

LP in H V A L A

Draga dr. Tanč, zopet jaz z svojimi vprašanji.

V glavnem sva bila s sinom v ponedeljek na KC, kjer smo imeli predvideno operacijo kile.
Vendar, ker le ta ni več vidna in specialist ni vedel kaj narediti (sicer on vidi manjšo razliko), ker ni prepričan ali je le ta RES izginila ali kaj? Zato je priporočil da sinčka pregleda še drug specialist za te zadeve, ter da tudi on poda svoje mnenje, ker ga ni hotel kar tako operirati.

Vse skupaj smo preložili na 26.9.

Je pa še en drug problem, zdravnik je ugotovil da ima sine zelo zelo ozko kožico, katera ne gre čez glavico lulčka. Je rekel da je adhezija oz. možnost fimoze in da bo potrebno obrezanje.
Meni je kar zakrknilo v grlu in sem povprašala, če lahko vseeno proba le to potegniti dol, brez da bi bil obrezan. Je rekel da bo poskusil, vendar v primeru, da ne bo šla dol, ali mu dovolim da le to obrežem (sem morala podpisat izjavo). Je rekel da ni druge izbire in da bo z leti lahko le huje.

Sama imam pa zelo velike dvome in pomisleke glede tega. Kaj če bo res potrebno obrezanje? Jaz tega ne bi rada NIKAKOR, vendar ne bi rada sinčku povzročila kakšne škode.
Mož pravi, da njemu tudi nikoli niso spuščali dol kožice, da si jo je sam spustil dol cca. pri 14 letih in da je ravno tako šla ta zelo težko dol.

Kaj naj naredim, da bo prav? Kajti mogoče bo pa le ta vseeno nekakako šla sama dol z leti.

Za vaše mnenje in nasvet se vam najlepše zahvaljujem.

LP

New Report

Close