Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kašelj – produktiven

Kašelj – produktiven

Pozdravljeni,
2.5 let star sin mi kašlja skoraj 14 dni. Začelo se je s suhim, dražečim kašljem, ki je trajal en dan, in sicer cel dan in celo noč. V enem dnevu se je tip kašlja spremenil, tako da je iz suhega prešel na produktiven kašelj. Vendar pa je sin nehal kašljati čez dan, ampak sedaj kašlja le še včasih ponoči (med spanjem), najbolj pa zjutraj, ko se zbudi. Kašelj je zelo močan, tako da ga draži že na bruhanje (ob tem se včasih tudi malo “davi”). Po 5-10 min kašelj mine in je nato čez dan mir.
Sin je sicer kar precejkrat bil v prvem letu starosti prehlajen (bila sva tudi na kisiku na Vrazovem trgu), zato smo ga za tri mesece izpisali iz vrtca, v letošnji zimi pa je od januarja pa do sedaj tudi bil kar precejkrat prehlajen.
Ker je sedaj tip kašlja pri njem nekoliko drugačen kot sem “vajena”, me Zanima ali bi bil povezan z obdobjem cvetenja pelodov trav in dreves ali naj obiščeva pediatra. Sicer je fr. dihanja bp, prav tako saturacija, nima temperature, je normalno aktiven.

Lp, Tanja

Draga TanjA,
lahko gre za kašelj po vnetju zgornjih dihal, lahko pa za kašelj, ki je v zvezi s tem cvetenjem.
Pri infektih je kašelj bolj značilen kakšno uro zatem, ko otrok zaspi, začne nabijati kakšno uro, se pa potem kar umiri in spi dalje.
Tile jutranji kašlji pa so lahko tudi zaradi cvetnega prahu.
Je v družini astma ali seneni nahod?
Bodite pozorni na kašelj, na telesno aktivnost (primerjajte, ali je enako zmogljiv kot vrstniki ali pa se utrudi, pride počivat, in podobno). Če boste imeli še kakšen podatek, pa kar k zdravniku, da se pregleda. Tudi za izključitev astme, naprimer.
Boste videli, kako se bo zadeva razvijala. Morda pa bo v nekaj dneh nehal kašljati, pa bo vse v redu.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close