Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija težave prvošolčka

težave prvošolčka

Sem mama dveh otrok. 7 letnika in 4 letnik. Prvi sin zaključuje prvi razred devetletke v kataerem smo imeli kar precej težev. Pojavile so se, ko ni slišal – prepoznal prvih glasov v besedi. Obiskala sva psihologa , kje je sin reševal teste. Da ne bom predolga, želela bi smo pomoč pri razumevanju kratkega psihološkega mnenja ali naslov kamor se lahko obrnem.
Torej mnenje psihologa je da ima sin prisotne perfekcinistične težnje, da ima psihične disfunkcije celebralne etiologije, lateralizacija še ni določena. Glede na to da ne poznam strokovnih izrazov in da sva to mnenje dobila po pošti, bi prosila za možno razlago ali naslov kam se lahko obrnem po odgovor.

Hvala, Mojca

Bolje bi bilo, da bi psiholog, ki je opravil testiranje, opravil tudi pregled in vam podal natančno mnenje in navodila za naprej. Če ni bil pooblaščen od vašega zdravnika oz. je bil pooblaščen samo za testiranje, je naredil pač samo to. Menim, da bi bilo najbolje, da z napotnico osebnega zdravnika obiščete istega psihologa še za pregled, da vam pojasni, kaj in kako naprej.
Sama pojasnitev tega izvida, ne da bi poznala zgodovino otroka do sedaj in morebitne opravljene preiskave do sedaj, bi bilo čisto ugibanje in ne bi bilo pošteno ne do otroka ne do vas.
Ali do sedaj otrok ni imel nobenih težav?

Res, obrnite so do zdravnika, ki naj vas napoti h kliničnemu psihologu, da rešite te težave.

Če ste iz Ljubljane, vam lahko priporočim seveda Svetovalni Center za otroke na Gotski ulici, kjer je celoten tim, ki se ukvarja z otrokom, lahko pa tudi mentalnohigienske oddelke v zdravstvenih domovih ZD Ljubljana.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Čeprav pozno, pa vendar iskrena hvala za odgovor, Mojca

New Report

Close