Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 2 LETNIKI

2 LETNIKI

Mene pa zanima kaj vse mora znati otrok pri 2 letih!!!
Do kdaj je čas , da otrok ne lula več v plenice???

Hvala in lep pozdrav!!!!!!

Otroci so zelo različni. Običajno pa vsi pri 2 letih hodijo, znajo padati (se usedejo), se dobro prestrezajo in imajo vse ravnotežne reakcije, ob pomoči, nekateri pa tudi sami gredo po stopnicah gor in dol, povejo 2 besedi v stavek (npr. mama papa, to sta dve besedi v stavku), jedo sami, se poskušajo sleči …
Če vas zanima še bolj podrobno, odgovorim jutri.

Kar se tiče zdržnosti bo otrok začel razumeati, kaj zahtevamo od njega, ko bo zadosti zrel. Najprej mora razumeti, da je on naredil lužico, če je nagec. Potem mora začutiti, da ga tišči. Potem povezati tiščanje, curek in lužico. Potem zdržati tistih nekaj sekund, da ga slečemo in se polula. Običajno trening začnemo med 1,5 letom in 2. letom. Prej enostavno še niso zreli. Lahko se jih strenira, vendar razumevanja pa nimajo. Zato nič ne hitimo. Včasih so namreč dajali na kahlico že 8 mesečnike, ki pojma niso imeli, kaj hoćemo od njih, pa tudi naše navdušenje nad lužico ali potičko v kahlici jim je popolnoma nerazumljivo.
Odlična priložnost je med poletjem in dopusti, ko lahko nagec teka naokoli in vedno znova ugotavlja, kaj zmore njegov luli. Običajno so suhi do septembra. Torej, kar na delo med poletjem pri vašem dveletniku.

Ni pa to nekaj takega, da MORA biti suh do 2. leta, sicer je nekaj z njim narobe. Nekateri otroci do 3. leta niso suhi, pa ni z njimi nič narobe. So pač nekaj počasnejši na tem področju.

Uspešno odvajanje vam želim, pr jeseni napišite, če ste že suhi.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Prosim , če mi lahko bolj podrobno napišete , kaj mora znati otrok pri 2 letih!

kako jo naj naučim , da bo samostojno pila iz kozarca , saj namreč za to sploh nima želje in raje pije iz magičnega lončka .No z mojo pomočjo tudi pije iz kozarca , vendar je na koncu čist mokra.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

O pitju iz kozarca lahko rečem le to, da vaja dela mojstra. Nelomljiv kozarec z vodo v roke, pa naj vadi. Po nekaj dneh bo sigurno znala piti. Saj se vsi polivajo v začetku, nič hudega.

Za znanja dveletnika:
na področju grobe motorike: nekateri že znajo sonožno poskakovati, vreči žogo (od prej pa brcati žogo, hoditi po stopnicah navzgor, hoditi nazaj)

na področju govora: vsaj nekaj besed, pokaže slikice (kje je kravica …), poveže besede (Luka br br…), ima delno razumljiv govor, imenuje sliko ali več (pokažeš in reče:kravica), zna povedati ob sliki kdo leti, kdo mijavka (ne hov hov ampak kuža).

na področju fine motorike: naredi stolp iz 4 – 6 kock.

na področju socializacije in osebnostnega razvoja: se sleče, se umiva s pomočjo, si umije in briše roke, delno se sam oblači.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close