Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Hiperaktiven otrok

Hiperaktiven otrok

Pozdravljeni,

obračam se na vas s prošnjo, da mi bolj natančno razložite kaj je hiperaktivnost in kdaj jo lahko določimo. Namreč imamo 26. mesecev starega fantička, ki je neprestano v pogonu. Že od rojstva dalje se ne zamoti z nobeno stvarjo niti 5 minut. Noče gledati risank, pri knjigicah ne zdrži, kocke samo da ropotjo in že niso več zanimive…edino, ko ga vozim v vozičku je lahko tudi par ur notri in opazuje okolico. V vrtcu pravijo, da je miren fantek in da non stop opazuje kaj se okrog njega dogaja, ne vključi pa se v skupino, vendar je miren in ubogliv. Spi čez dan 2-3 uri, mirno se uleže in posluša pravljico, ki mu jo povem, potem tudi sam zaspi. Prav tako zvečer, ko gre spat ob 20h in spi celo noč, do 8h zjutraj. In potem se spet začne polno aktivni dan z 1000 različnimi igrami. Ko se je rodil je imel dihalno stisko in je bil na respiratorju, ugotovili so, da je hipoton zato sva bila napotena na nevrofizioterapijo in smo vodeni v razvojni ambulanti. Tudi tam nam je že fizioterapevtka rekla, da naj se z njim igramo čim bolj mirne igre in čim manj norenja, da je že sam po sebi zelo živahen fantek. Zanima me, če je situacija že zaskrbljujoča ali še počakamo nekaj mesecev? Kdaj se začne hiperaktivnost kazati in ali jo lahko kako preprečimo?

Najlepša hvala za odgovor

L.p.
Kaja

Ker je tema zelo obširna, bi vam kar pripela en lušten link o tej temi:

(če se vam pojavi okence za prijavo, ga kar ingnorirajte)

tale je tudi super:

Preglejte, kaj lahko storite, kaj so vzroki in kako pomagati, da bo imel boljšo pozornost in se umirjal.
Težave so pravzaprav običajno v šoli, sprva so takšne luštkane, potem pa že bolj moteče za skupino. Če menite, da v opisih najdete svojega lumpija, se vsekakor obrnite na pediatra, ki naj vas napoti h kliničnemu psihologu.

Lep dan vam želim in obilo sončka
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close