Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija paraziti

paraziti

Hčerki so preko BICOM metode določili okuženost s paraziti in posledično alergijo na mleko. Tudi več drugih znakov zadnjih treh let smo povezali s to težavo (podočnjaki, zaprtje, nočno srbenje pri anusu, občasne lažje bolečine v trebuščku). Test blata pred 2 letoma je bil negativen, zato sem pač menila, da vzrok ni tukaj, drugega se ni našlo. Pediater je pred dnevi hčerki predpisal Vermox, ki ga je včeraj pojedla 4 žličke. Zanima me, koliko časa naj v blatu iščem parazite, kakšni sploh so, ali naj terapijo ponovimo, čez koliko časa. Ali so paraziti bili tudi, če v blatu ne bom našla ničesar?
Hvala!
Tika
P.S. Pa še to, kaj taka okužba pomeni za nosečnico? Ali je smiselno, da grem na preiskave tudi sama oz. ali lahko to kakorkoli ogrozi otročka?

Znaki, ki ste jih opisali so resnično značilni za parazite, ki pa jih res tudi velikokrat sploh ne dokažemo v blatu. Vermox ste dajali 2x dnevno 3 dni. Terapijo je potrebno ponoviti čez 2-3 tedne zaradi posebnega razvojnega ciklusa parazitov (v enem poskusu jih ne uničimo vseh, ker niso dostopni za zdravila).
Včasih opazimo male bele glistice, včasih pa ne, odvisno katere so povzročitelji (askaride ali oxiure).
Ni potrebno pregledovati blata, ali so se izločile. Sigurno so se, ker so “pocrkale”, zato so morda manjše, drugačne barve, pa se jih ne vidi. Če so vlike, pa bi se morale videti.
Torej, čez 2-3 tedne terapijo ponoviti, že po prvi kuri pa boste opazili, da otrok mirneje spi, se ne praska in tudi bolečine v trebuščku ponehajo.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close