Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija suha koža

suha koža

Spoštovani,
najprej bi se vam rada zahvalila, ker ste se odločili sodelovati na teh straneh.
Imam pa tudi vprašanje. Moj petmesečnik ima namreč po obrazu zelo suho kožo. Izleda kot bi imel kožo rahlo razpokano in se lušči. Poskusila sem z Bubchen kozmetiko, pa se mi zdi, da prav nič ne pomaga. Mi mogoče lahko svetujete kako mazilo, ali je bolje, da se odpraviva k pediatru?
Zanima me pa še glede oči. Mali si jih zelo pogosto “mane”, in sicer tam nekje od tretjega meseca dalje. Iz oči mu ničesar ne teče, se mu pa kdaj pa kdaj zasolzijo in ima potem tudi bolj rdeče. Gre mogoče za kako alergijo ali je možno, da gre za bakterijo (bojim se namreč, ker so pri prijateljičinem sinu v odvzetem brisu iz oči našli bakterijo, ki bi ga menda lahko stala življenje)?
Vem, da mi takole brez pregleda težko odgovorite na obe vprašanji, mogoče mi lahko le svetujete, ali moram z malim takoj k zdravniku ali lahko počakam do 24.aprila, ko imava posvetovalnico?

Iskrena hvala in lepo pozdravljeni.
Milena

Draga Milena,

Za podrobnejši odgovor rabim podatke ali je vaš otrok dojen ali zalivan, od kdaj ima na obrazu suho, razpokano kožo, ki se lušči, ali so v družini na vaši ali partnerjevi strani sorodniki, ki so alergiki, zanima me tudi, ali opažate, da je koža po hrbtu, nadlahteh in stegnih bolj suha in raskava. Šele takrat vam bom lahko kaj več povedala, ali bi morda šlo za alergijo ali ne. Glede vprašanja o čakanju na 24. april bi rekla takole: če se koža na ličkih, kljub negi, slabša, stopite do pediatra pred tem datumom, saj je možno, da gre za povezavo med drgnjenjem očk in kožo na licih in da gre za začetno fazo atopičnega dermatitisa (alergije). Najbolj pogosta je alergija na kravje mleko in jajca, ki jih otrok “zauživa” preko materinega mleka, če je dojen.

Tudi moj sin ima sedaj kak teden določene “madeže” suhe kože, na vratu, na rokah , na nogici, na licih pa ima bolj suho in hrapavo kožo. star je 8 mesecev, še dojen, v družini ni alergikov z izjemo mene, ko sem bila otrok sem bila alergičan na sviinjdko meso- sem dobila izpuščaje. Tudi sama imam posvetovalnico konec aprila, pa ne vem če bi morala iti prej( kar tako nočem prej hoditi ker je tam v čakalnicah veliko bolnih otrok).Hvala za nasvetAja, ni videti da bi otroka to kaj srbelo, vsaj opazim ne da bi se hotel kaj praskati ali kaj takega.

New Report

Close