Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina sterilizacija mačk zastonj??

sterilizacija mačk zastonj??

Srečujem se s problemom, za katerega upam, da mi ga boste pomagali rešiti. Vikend imamo v škofjeloškem hribovju, najbližja hiša je slab kilometer stran. Ti sosedje imajo seveda mačke, da jim lovijo miši in tudi dvakrat na leto mladiče. Ker jim je škoda denarja za sterilizacijo večino mladičev vsako leto pobijejo, ker jih ne morejo oddati.

Jaz se poskušam od tega čim bolj distancirati, a vseeno si ne morem pomagati, da mi ne bi bilo strašno hudo. Mi smo pripravljeni te mačke tudi odpeljati na sterilizacijo, a 18.000 SIT kot so nam postavili ceno, je pri treh mačkah mnogo preveč in si tega žal ne moremo privoščiti. Ali obstaja kakšna opcija da se mačke sterilizira zastonj oz. za manj denarja, mi pa jih pripeljemo (eno po eno) tja in kasneje odpeljemo nazaj na njihov dom. Cena, ki si jo še nekako lahko privoščimo je nekje 30.000 SIT za vse tri muce.

Pozna kdo kako rešitev?
Hvala in lep pozdrav!

jao, zal ti ne znam pomagat, bi pa tudi sama rabla taksen nasvet. tako je pri nas na vasi. jaz tega ne morem vec gledat. gre pa predvsem za starejse ljudi, ki mladice pac “enostavno” vrzejo stran!!! (si ne nocem niti predstavlat kam…). da bi pa muce sterilizirali – ma kje, kdaj se je pa to sploh delalo?

vsi z dobrimi nasveti na plan!

Najprej povprašajte okoli – osebno, razložite kako in kaj magari naj vam brez računa naredijo. Baje pa ponekod to živinozdravniki na terenu tudi naredijo, za samca naj bi imeli vsega skupaj 5 min. dela. To bi lahko bolj promovirali in po terenu naredili vsaj pri pasjih in mačjih samicah, če že druge nočejo pa bi bilo manj prijav in manj polnih zavetišč. V Ljubljani imamo v zavetišču Gmajnice 2x letno akcijo za sterilizacijo/kastracijo brezdomnih muc, povežite se s svojim bližnjim dzzz in skupaj pritisnite na občine naj to oraganizirajo tudi sami, samo ne v Perunu!Tam vam bo na koncu zaračunal več kot kjer koli drugje, če boste mačko sploh ven dobili.

Iz katerega konca ste? Na našem koncu se lahko uredi sterilizacija muce ja 8.000 SIT.

LP

UPS, sem spregledala, da ste navedli, od kod ste. Verjetno vam bo predalec voziti muce na Štajersko.

LP

Odpeljite jih v Gmajnice,pa rečte da se nahajajo npr.v okolici vaše službe v Lj,recmo:metalka ali pa ledina center(tam jih je veliko).
Zj jih pripeljete oni jih testitajo,če so pozitivne evtanazirajo,zdrave sterilizirajo in vam jih vrnejo okoli 15h.Plača MOL.Grdo je goljufat,a če ne gre drugače…

Mica maca, kje na Štajerskem bi lahko muco sterilizirali za 8.000,00 SIT.

Hvala
l.p.

Mene zanima kam lahko leta 2022 peljem svojo mucko sterelizirat sedaj je stara cca 6-7 mesecev ampak čez dan je pred hišo tako da jo lahko kak samec naskoči,, že tako sem na socijalni pomoči za to muco lahko skrbim ampak v primeru da bi bila breja nevem kaj bi pol naredil vesel sem vsake razumne ponudbe tudi plačam lahko vsaj 25€ več si nemorem privoščiti

New Report

Close