Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Mačka ima trakuljo – pomagajte

Mačka ima trakuljo – pomagajte

Moja Maca ima problem, ki se ponavlja že , kar nekaj časa in sicer trakuljo. V lekarni kupim tableto za enkratno uporabo, ki ji pomaga 4 mesece potem pa se stvar ponovi. Ali obstaja še kakčno sredstvo za to nadlogo!!???

Ko sem sama imela muco sem oz. je imela isti problem. Na veterini so ji dali neko tableto, ki je pomagala. Ali si bila pri veterinarju?

Ne še ampak grem danes popoldne!
Hvala

Zdaj sem najbrz ze prepozna, ampak vseeno…. Ce ima macka trakuljo, jo je treba takoj k veterinarju odpeljat. Tam dobi ali tabletko ali pa injekcijo. Doma pa se “zdravljenje” nadaljuje s tem, da macka dobi obcasno kot obrok kak jogurt, kislo smetano ali kaj podobnega, kar pozitivno deluje na prebavo…

mene pa zanima kakšni so znaki ko ima maček trakuljo?

Ko ima macek trakuljo, lahko (predvsem tam, kjer pogosto lezi) opazis vecje stevilo malih “licink” (zelo podobno rizevim zrnom), oziroma trakuljinih clenov. Se pa opazi tudi, da macka veliko poje a se ji to pri “liniji” nic ne pozna – je zelo suha. A kot receno: takoj k veterinarju – bo znal najboljse pomagati.

Hvala vsem.
Včeraj je dobila inekcijo in še sredstvo proti bolham. Po inekciji ji je bilo malo slabo ampak danes je že bolje. Baje pa je to pogost pojav pri mačkah, ki rade lovijo in moja Mica-maca je velik lovec, čeprav jo kregam ( no to zgleda tako, da ji rečem grda muca )vsakič ko mi prenese kakšnega vrabca ampak nažalost nič ne pomaga.
Hh kaj čmo tako je mačje življenje in nagon!

Meni je bilo receno, da se trakulja tudi preko bolh in muh (ki jih macke tako rade lovijo) prenasa…

pozdravljeni….mene pa zanima če se lahko trakulja pri muci prenese tudi na ljudi….opazla sem pri moji muci da ima trakuljo pa me zanima če jo lahko od nje dobim tudi jaz…muca namreč živi v hiši in spi v moji postelji??

Seveda lahko. Sicer pa je potrebno mačko primerno zdraviti, ne glede na to ali se ti lahko okužiš ali ne.

Pozdrav vsem!

Ravno zaradi tega jaz svoji muci – je notranja muca – v rednih presledkih dajem tabletke Milbemax, ki jih dobim pri veterinarju in so namenjene prav odstranjevanju notranjih zajedalcev (npr. glist, trakulja…).
Proti bolham uporabljam Fypryst kožni nanos, ki ga prav tako uporabim redno.

LP

Tota Senka

proti trakuljam se dobi tudi injekcijsko za mačko pri veterinarju je poceni mislim da 5 evrov.lp

New Report

Close