Najdi forum

Moja Maša, spremljevalka v mojem zadnjem obdobju, moja mačkica, je izginila. Upam, da je živa.

Dear Sas:(h:)a, predlagam ti pot pod noge in jo išči. Meni je tudi že pobegnila in če se ne bi zanimal, je gotovo nebi nikoli več videl. Ni mi bilo žal nobenega koraka, nobenega vprašanja… čeprav so me nekateri ljudje gledali kot butca češ, saj mačk je dovolj, boš pa drugo dobil. Budale sploh ne vedo kaj je ljubljenček oz. kaj človeku pomeni. Jaz sem na svoji mačji dami nor in zame sta polnovredna družinska člana. Kot otroci. Zato ti predlagam, da ne obupuješ doma in razmišljaš, če je sploh še živa, ampak optimistično glej na stvar, da se je potepinka samo malo potepla in se bo že vrnila, vsekakor pa ji greš lahko naproti tudi ti. Če ti je kaj pomenila, potem si že naredila nekaj kilometrine, kajne? Pa želim ti, da jo čimprej najdeš. Lp, Goran.

Sem premal povedala….ja.
Pravzaprav od včeraj popoldne, se vsake 3 ure, do noči, vračam na mesto, kamor jo redno vsak dan peljem na sprehod in kjer sem jo nazadnje videla.
Veš, imava navado, da se z avtom zapeljeva malo izven kraja, kjer živim. Tam sva pogosto skupaj nekaj ur. Se potepava skupaj. Hodiva kako uro. Ona vmes skače še na kake instekte, pa se zakadi na kak bor. Včasih se noče potepat z menoj. Takrat jaz kaj berem pod enim drevesom, ona bezlja okrog in občasno čekira kje sem. Pride pa gre.
Včasih pa nimam časa, pa jo pustim na jasi kako uro, pa se vrnem ponjo. Tako je bilo tudi včeraj popoldne. Tokrat pa se ni prikazala, ko sem jo klicala.
No, ob 22.30, sem se odločila, da grem še enkrat pogledat in se dret v luno “Maaaaaašaaaaaaaaa”.
In.. se je prikazala, mala potepinka.
Kako mi je odleglo. Malo je utrujena. Sedaj spi. Sam, da je vse ok.

Lepo mi je to, kar si napisal. Kako so nam pomembne male zverce. Maša je član naše družine. Vsi jo imamo radi. Zato ji želim nuditi čimveč svobode. Zato jo počasi navajam, da gre pred hišo in da se vrne, ko želi. Na žalost živimo v bloku. Spodaj so avti. Ampak sem vidla, da mala obvlada zadevo. Se umakne, ko gre lastnik v avto, preden prižge motor. Druži se z enim črnim mačkonom, ampak samo pod avtom. Pa vedno ga ima na očeh. Če se preveč približa, piha nanj.
Tako ti je to, kad ljubimo mačke….

Dear Sas:(h:)a, vesel sem, da si dobila svojo Mašo nazaj. Upam, da ti več ne pobegne, oz. da te več ne spravi v skrbi. Lp, Goran.

New Report

Close