Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja z dojenčkom v avstralijo

z dojenčkom v avstralijo

Spoštovani!

Vprašanje sem že postavila na forum pediatrija in nikoli dobila odgovora. Zato ponavljam vprašanje tu.
Ker načrtujemo potovanje z dojenčkom, me zanima, ali je možno, da potujem z dojenčkom, ki je star 5 – 10 mesecev, v Avstralijo z odhodom v mesecu novembru ali decembru, ko je pri nas že bolj hladno, v Avstraliji pa je poletje. Let bo naporen in bo trajal najprej 12 ur do prve postaje, kjer bomo imeli uro odmora in nato nadaljevali še 10 ur z letom v Avstralijo.

Najlepša hvala za odgovore!

Lep pozdrav!

Spoštovana Inja!
Avstralija je ena higiensko bolj urejenih držav, tako da obisk dežele ne bi smel biti problemnatičen.
Pri dolgem letu boste morali paziti na več stvari: ob vzletu ali pristajanju naj otrok intenzivno sesa: najbolje bi bilo, če ga takrat dojite. Tako namreč poskrbimo za boljše izenačevanje pritiskov in prehodnot ušesne troblje. Če otroka ne boste več dojili, naj takrat pije po steklenički.
Ob dolgih letih je tudi potrebno, da odrasli občasno poskrbimo za telesno aktivnost: sprehod po letalu, nekaj počepov, razgibanje rok, bokov; saj tako poskrbimo za ustrezno prekrvavitev in zmanjšujemo nevarnost venske tromboze. Gibati mora seveda tudi otroček (kar pa ponavadi tako in tako ni problem). Pazite, da boste otroka hranili na podoben način in ob istih urah kot doma, poskrbite za dovolj tekočine in igračke, s katerimi se bo zamotil.
V tisti uri odmora poskrbite, da se boste čim bolj razgibali.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close