Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? BEZGAVKE

BEZGAVKE

Pozdravljeni!

Vem, da ste tukaj taki, ki ste dali že veliko skozi in da se vam bo moje jamranje zdelo smešno, ampak tudi mene je začelo skrbeti.

Celotna leva stran vratu me namreč tako čudno boli. Bila sem pri zdravniku, kjer je bilo na krvi videti vnetje in sem dobila antibiotike.Imela sem tudi vneto uho in žrelo. Ker po petih dneh stanje ni bilo boljše sem bila ponovno na pregledu, kjer sem dobila še eno škatlo antibiotika. Za nekaj dni se je stanje umirilo.Vnetje grla in ušesa sta izzvenela, po nekaj dneh pa so se ponovno pojavile bolečine v bezgavkah.Boli me na dotik in ob premikanju vratu, ter ob požiranju.
Občasno se pojavijo bolečine tudi v levo roko.

Zakaj sprašujem tukaj, na tem forumu?

V moji družini je bilo po obeh starših zelo veliko raka. Obe babici, moja mami(uspešno premagala raka na dojki), očetove tete, mamina sestrična itd. Zelo dobra prijateljica pa mi je umrla zaradi raka na ščitnici, stara komaj 21 let.

Je zaradi tega potrebna pri meni večja pazljivost in bolj dosledni pregledi?Stara sem 25 let.

Upam, da razumete, da ne zaganjam panike za prazen nič, ampak me resnično skrbi.

Kakšni so sploh znaki raka na bezgavkah?

Res se opravičujem, ker se bo vprašanje zdelo nekaterim smešno, ampak…skrbi me.

Že vnaprej hvala za vsak odgovor.

Želim vam vse dobro!

Lep pozdrav!

Živjo, Marina,

odgovorila sem ti že na forumu Limfom…

Lp,

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Vem da s tabo ni nič narobe. Stanje se ti izboljšuje . prenehaj premišljevati o takih stvareh, čeprav vem da je teško. zivi življene,uživaj ga. počni kar te veseli! ne sprašuj o stvareh, katere se te ne dotikajo. kakšna pa je naša usoda pa samo bog ve pa ne pove.!

Ker imam popolnoma enake težave, te prosim, če se ponovno oglasiš in poveš, če si se pozdravila. Zanima me tudi kakšno sedimentacijo si imela?

Marina treba je raziskati bolezen do konca. Več informacij o raku ščitnice boste našli na forumu društva Metuljčica: http://www.metuljcica.mojforum.si
pa tudi na forumu MON-a Hormonske motnje.

Vse dobro vam želim!

V tem času, od kar se nisem oglasila se je zgodilo kar nekaj stvari.
Med dojko in ključnico sem slučajno pri tuširanju zatipala bulico, ki je bila velika za mezinčkov noht. Čez nekaj dni je bila že večja, ko pa sem čez nekaj dni želela to pokazati prijateljici pa sem zatipala dodatne dve bulice.
Po nasvetu sem obiskala zdravnika in bila čez 2 dni že na punkciji na OI v Ljubljani.
Bezgavke na vratu so še vedno tipljive drugače,ampak rahlo boleče – na srečo.
Dobila pa sem tudi že izvide punkcije, kjer je pisalo, da je vsebina nedoločljiva in ponovna punkcija čez 2meseca.

Moja osebna zdravnica seveda ni bila zadovoljna z odgovorom in se je odločila, da me pošlje na ultrazvok tega območja in eventuelno punkcijo hkrati oz. v ambulanto za bolezni dojk in pa slikanje pljuč.

Splošno počutje je tako tako. Moti me edino dražeč kašelj in utrujenost.

Bulice so še vedno tri in v rasti mirujejo.

Jaz pa sem se v glavi itak toliko zbrihtala, da vem, da ni nič narobe in da bo vse o.k. 🙂 Ob sebi pa imam tudi čudovite ljudi! 🙂

Najlepše pa bi se zahvalila KRISTINI za vse informacije in prijazne besede!

Pozdrav vsem in veliko sončka!

Marina, hej, vesela sem, da si že malo pomirjena. Čisto si predstavljam, kako te je bilo strah.

Morda še nekaj – bezgavke pri limfomu, sploh pri mladih, ki imajo ponavadi visokomaligne limfome, zelo hitro rastejo. Če pri tebi mirujejo, je še en razlog več, da si mirna. 🙂

Pozdravček,

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

hej vsem moje žene sestra ima 14 let,in so ji včeraj rekli nek hogesov nevem kaj!Naj bi bil rak na bezgavkah 14 let ima hej pa ja s ne vem kako je lahkoo do tega prišlo ima življenske pogoje super za jesti piti itd,daj te mio povejte kaj se ga da rešit?je mlada in je polna energije samo upam ,da jo te kemo in drugea opsevanja malo zamorile ,ker kot vem ostaš brez las pa si slab brez moči dajte mi kako spodbudno pozitivno besedo,da jo malo razveselim kajti včeraj je dobila rezultate preiskav pa nč še ne ve in ne vemo kako ji povedat lep pozdrav amir nadarević iz kopra

Ima morda Hodgkinov limfom?

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Pozdravljeni!

Po biobsiji izrezane bezgavke na vratu nad ključnico sem dobil dg Hodgkinov limfom, mešanocelični tip brez nekroze in tudi napotnico za zdravljenje na OI v Ljubljani.
Kje na spletu lahko kaj več preberem o tej bolezni?
Kako poteka zdravljenje?

Najlepša hvala za odgovor in LP

Pozdravljeni!

Po biobsiji izrezane bezgavke na vratu nad ključnico sem dobil dg Hodgkinov limfom, mešanocelični tip brez nekroze in tudi napotnico za zdravljenje na OI v Ljubljani.
Kje na spletu lahko kaj več preberem o tej bolezni?
Kako poteka zdravljenje?

Najlepša hvala za odgovor in LP

New Report

Close