Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Atopični dermatitis

Atopični dermatitis

Pozdravljeni,

naša Janja je stara 10 mesecev in zadnje tri mesece se je stanje poslabšalo in je vedno slabše.

Bili smo tudi na pregledu pri alergologu, kjer so ji naredili kožne teste in krvne teste vendar so bili vsi rezultati negativni. Testirali so jo na jajca, moko, mleko, pasjo dlako, pršico, breskev.

Priložena je slika izpred 19.3. vendar je danes še slabše kot na tej sliki (danes so se je pojavile še zrave drobne pikice). Predvsem je problem srbenje in s tem tudi nespanje. Jemljemo tudi Fenistil kapljice, ki pa včasih sploh ne pomagajo. Večkret dnevno jo tudi mažemo z hladilnim mazilom in ko je stanje slabše tudi z afloderm kremo, ki nekaj časa pomaga potem se stanje spet poslabša.

Tako jaz kot Janja sva na dieti (brez jajc, mlečnih izdelkov in pšenice), stanje je bilo nekaj časa boljše, sedaj pa se je spet poslabšalo.

Prosim za nasvet kaj lahko še naredimo, da poboljšamo stanje (srbenje in izpuščaji).

Hvala in lep pozdravček,
Jasmina

POzdrav!

Potrebno bo poiskati kombinacijo mazil, ki pomagajo, a ne tanjšajo kože, vsekakor je potrebno občasno poseči tudi po teh mazilih, sicer pa potrebuje taka koža stalno nego z mazili, ki jih je na našem tržišču cela vrsta, namenjena pa so atopičnemu dermatitisu, poleg tega se dajejo tudi antialergični sirupi.

Potrebno je pač glede na stanje oceniti kaj potrebuje, koliko časa….

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close