Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija NEVRODERMITIS

NEVRODERMITIS

Pozdravljeni. Sin, ki je star 22 mesecev ima postavljeno diagnozo in sicer NEVRODERMITIS.Kaj natančno to pomeni. Dobili smo tudi dieto, in me zaniam kako dolgo se je bomo morali držati,?

2X NA DAN GA PO OBRAZU MAŽEMO Z NEGOVALNO KREMO
(10% OLEUM OLIVE BELOBAZA), ZVEČER PA GA MAŽEMO Z 30% ELOCOM LENIENS,-PO TREBUHU.
Zdaj pa me zanima sledeče. Na trebuščku je imel pred mazanjem z elocom zelo grdu suho spraskano kožo, že dva dni po nanosu le-te je koža postala lepa,. Zanima me, ali naj še mažem s to kremo ali to ni več potrebno in ga lahko mažem le še z negovalno kremo.

Dermatologinja je na izvid napisala sledeče, suha iritirana koža na obrazu, zmerno eritematozna, groba s povdarjenimi folikami na trebuhu, suha tudi na obeh spodnjih ekstremitetah, nežna ekcematoidna žarišča. Lepo prosim če mi napisano razložite “po domače”,.

Za odgovre in pojasnila se vam zahvaljujem.

POzdrav!

Po opisu gre za bolezen, ki se sedaj imenuje atopični dermatitis , kar pomeni isto kot nevrodermitis.
Gre za ponavljajočo bolezen na koži , ki ima enake osnbove kot seneni nahod, astma, torej gre za deloma alergično dogajanje, deloma pa za druge faktorje , na katere težko vplivamo.
Uporaba kortikosteroidnih krem( Elocom , Advantan, ….) naj bo le občasno, sicer pa so potrebne negovelne kreme.
Opis, ki ga navajate pa je strokovni opis sprememb pri tej bolezni- rdečina, vnetje, luščenje…

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala, da ste si vzeli čas in mi odgovorili.

Sedaj ima sin antialergično dieto, opravili so tudi alergološka testiranja, ki so bila do sedaj negativna, potrbni so še kožni testi. Ali obstaja verjetnost, da bodo tudi kožni testi negativni? Če bodo recimo kožni testi negativni, ali bomo morali še vedno se držati diete?

Vse spremembe na sinovi koži si beležim, in smo ugotovili, da se je koža po trebuščko , zelo polepšala ob uporabi kremic, tudi na rokicah in nogicah je koža lepa. Po obrazu, pa sem ugotovila oziroma ugotavljem, da ko se zbudi je koža po obrazu rdeča, pa tudi na soncu je zelo rdeč? Ali lahko gre tu, za alergijo na sonce,? Ali ga lahko mažem s katero zaščitno kremo, preden gremo na sonce, kaj storiti?

Zanima me pa še vaše mnenje, ali je smiselno hoditi več dermatologom, oziroma alergologom, ali naj se držimo enega,.

Hvala lepa in lep dan.

Pozdrav!

najprej odgovorim na zadnje vprašanje: mislim, da je potrebno izbrati zdravnika , ki mu zaupate, nato pa se držite enega zdravnika, sicer nastane popolna zmešnjava!
zaščita za sonce je seveda priporočljiva, rdečina pa je verjetno zato, ker je otroku toplo, zato bo bolj pordel tudi na soncu…

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Ali ste mogoče že slišali za krušni napitek Kanne? Gre za fermentiran izdelek iz večih žitaric in se ga lahko uporablja na več načinov. Lahko ga pijete, z njim kuhate, se mažete/kopate,… Čisto naraven in baje pomaga tudi pri atopičnem dermatitisu – kot preventiva ali pomožna terapija (obstaja tudi neka študija o tem). Sestrična dela v specializirani trgovini in so jim enkrat prišli predstavit ta izdelek. Baje obstaja tudi v prahu. Pomoje bi bilo smotrno se malo pozanimat o tem – škodit ne more. Kaj menite vi o tem dr. Kralj – vam je kaj poznano?

Pozdravček, T.

Pozdrav!

O tem nisem slišal š enič, zato težko sodim o tem.
Potreboval bi več objektivnih podatkov, ne samo samohvale proizvajalcev.
težko pa verjamem glede na vzroke bolezni, da bi lahko pomagalo v večjem procentu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close