Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las

izpadanje las

Pozdravljeni!
Pred par meseci so mi začeli izpadati lasje na predelu nad čelom zaradi napačne uporabe lasne kozmetike.Po štirih mesecih novih las še ni videti,razen ob robu lasišča,zato me zanima,v kolikem času naj bi zrasli novi lasje in če bi bila smiselna uporaba regaina.
Na spletu pa sem zasledila,da obstajajo dodatne preiskave lasišča-mikroskopski pregled lasišča in trihogram in me zanima,če se da s temi preiskavami ugotoviti,če so poškodovane lasne korenine oz.če je bilo poškodovano lasišče in kje opravljajo te preiskave?S tem vprašanjem sem se obrnila že na več naslovov,pa žal nisem dobila konkretnega odgovora.
Zanima pa me še, kakšno je vaše mnenje o lasnih sistemih?
Hvala za odgovor.

Pozdrav!

Vsekakor je trihogram, ki pa se redko uporablja, bolj informativen od mikroskopiranja , ki ne da nobene uporabne informacije!
Z lasiščem je velikokrat tako, da že tip izpadanja , pove za kakšen problem gre in ni potrebno opravljati posebnih preiskav.
O lasnih sistemih pa imam dobro mnenje, seveda , če so indicirani, torej da gre za znanten izpad las.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.Prosila pa bi vas če mi lahko poveste,kje točno izvajajo ta pregled s trihogramom.Hvala

Pozdrav!

Trihogram naredijo na dermatološkem oddelku, npr Ljubljana, Celje, Maribor.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close