Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vprašanje_dr.Kralj

vprašanje_dr.Kralj

Spoštovani,
zanima me sledeče: dermatolog je na podlagi pregleda lasiščaje ugotovil , da gre za moški tip plešavosti in me napotil k endokrinologu. Ne razumem kako so lahko potemtakem vsi hormoni, ki naj bi to diagnozo potrdili v mejah normale, če gre za neko hormonsko neravnovesje? Je potreben še kakšen dodaten pregled/odvzem krvi, ki bi bil fokusiran prav na to? Res želim, da odkrijem vzrok za težave s katerimi se soočam. Ginekološko nimam nobenih težav, opravila sem tudi generalno obnovo zobovja (imela sem tri gronulome, ostajajo le še manjši kariesi, ki jih zobozdravnik postopoma sanira). Lasje mi sicer sploh ne izpadajo močno (tudi pri pranju ne), le rast novih je minimalna. Kaj mislite, da je vzrok? Lepo prosim, če mi napišete katere hormone je potrebno pregledati za omenjeno težavo (ščitnica b.p.). Je pri vas osebno možen pregled z napotnico in kako dolga je čakalna doba?
Hvala za vaš odgovor in lp

POzdrav!

Problem androgene alopecije je je da so največkrat vsi hormoni, ki jih določamo v mejah normale, zdravila proti androgenim hormonov pa v primeru izpada las po moškem tipu, delujejo.
Gre za preaktivnost receptorjev za te hormone v predelu lasnih mešičkov.
Pri nas se lahko naročite tako z napotnico kot samoplačniško na spodnjo tel. številko.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Res hvala za hiter odgovor. Če se odločim za samoplačniški pregled, je potem potrebno tudi vse nadaljne preiskave plačevati (predvidevam, da ja)ali potem dobim napotnico?
LP

Pozdrav!

V kolikor je potrebno, se preiskave plačajo, sicer pa jih kasnje delamo lahko tudi z napotnico, če so potrebne.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close