Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija beli madeži po rokah

beli madeži po rokah

Pozdravljeni!

Po rokah imam na nadlahtet (širi se tudi nižje) bele madeže, ki me ne srbijo ampak so estetsko precej moteči. Osebna zdravnica predpostavlja, da so to glivice (sem namreč veliko v bazenu – čudno mi je, da teh madežev potem nimam še kje drugje, ampak samo pa rokah – roke imam najmanj v vodi, ker delam z otroci v malem bazenu, tako da jih redkokdaj sploh zmočim).

Zdravnica mi je predpisala lamisil – pomagalo ni nič, predhodno sem se morala umiti z oranozolom, z njim si umivam tudi lase, ker naj bi glivice lahko prišle iz lasišča na roke. S sončenjem izginejo, ampak s tem niso pozdravljeni. Vsako jesen jih imam znova. Dokler se madeži niso širili, me ni skrbelo, sedaj se pa širijo.

Najlepša hvala za odgovor in lep dan Vam želim.

POzdrav!

Običajno gre v tem primeru za bakterijsko vnetje na nadlakteh, ki se vedno pojavi kot posledica suhe kože.
V tem primeru svetujemo redno uporabo krem, ki namastijo kožo, za terapijo pa antibiotične kreme npr. 1 mesec, nato postopno sončenje, da se vidi učinek terapije.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni še enkrat!

Srčno upam, da imate v zvezi s postavljeno diagnozo prav, vendar mi je potem čudno, zakaj ima to tudi precej ljudi, ki jih poznam, predvsem športnikov, ne samo plavalcev? Mogoče zaradi pogostega tuširanja? Ali ti madeži vedno nastanejo zaradi suhe kože? Sodelavka, s katero skupaj učim, ni imela nobenih madežev, odkar delava skupaj v bazenu, se ji je pojavil en madež, ki izgleda isti kot moj. Ona namreč nima nikoli suhe kože.

še enkrat najlepša hvala in lp

Pozdrav!

KOt že velikokrat tudi tokrat povdarjem, da ne postavljam diagnoz na podlagi opisov, temveč razglabljam o možnih vzrokih in diagnozah, zato je možnost , da gre za druge bolezni.
Primerjanje z drugimi pa je dvorezno, za vaše oči so vse stvari enake, kar pa ni nujno!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close