Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nevzdržno srbenje

nevzdržno srbenje

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede na priložene slike (upam, da je uspelo). Najprej je začelo srbeti na majhnem delu kože na nogi. Videti ni bilo nič, s praskenjem pa se je koža “naježila” (kot koprivnica) in tako so nastale tudi ranice in nato krastice. Se pa je z vsakim dnem vedno bolj širilo…tako da imam zdaj to že po celih nogah. Začenja pa srbeti tudi po vratu in okrog ušes, po hrbtu in malo tudi po rokah. Vse skupaj se je začelo pred kakšnim mesecem in ker sem že od otroštva alergik (živalske dlake, cvetni prah, večina sadja in oreškov, sonce,…), temu nisem posvečala neke pozornosti. Se pa vseh teh alergenov izogibam… Ker pa se je širilo in nevzdržno srbelo, sem se odločila obiskati dermatologa.

Naredili so preiskavo za acarus, ki pa je bila negativna. Pa tudi ne pojavlja se na tipičnih mestih za garjavost.

Dobila sem 3 injekcije dexamethasona, 2 tableti na dan Letizena ter kremo Diprosone diprobaza. Pri naslednji kontroli sem dobila Advantan mazilo. Po 1 tednu ni znakov izboljšanja…vsak dan je slabše.

Zdaj sicer še čakam izvide krvnih preiskav iz nukl.lab. Naslednjo kontrolo imam komaj čez 2 tedna. Ampak ne vem, če bom zdržala do takrat.

Imate mogoče kakšen predlog, kaj še lahko uporabim proti srbenju, ker je resnično nevzdržno? Vse skupaj zdaj že peče, tako da je tudi tuširanje postalo že nevzdržno. Uporabljam pa Eucerin olje za tuširanje, oblačila perem brez praškov in mehčalcev…

Kaj pa mislite mazilu Advantan…se vam zdi primerno pri tem primeru? Nekako se mi zdi, da je vse skupaj samo še poslabšalo.

Hvala že v naprej,
lp

POzdrav!

Če je srbenje res tako nevzdržno, svetujem hospitalizacijo- sprejem v bolnišnico.
Sama z nekimi zdravili ne boste uspela.
Advantan pač umirja vnetje, vprašanje pa je za kakšno bolezen sploh gre.

Obrnite se na svojega dermatologa pred naročenim datumom.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close