Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vraščen noht

vraščen noht

Pozdravljeni!

Po forumu sem prebrskala stare teme in nisem zasledila kakega podobnega problema. Zdaj se ka vam obračam z lastno izkušnjo in upanjem, da mi boste znali svetovati.

Pred dobrega pol leta so se mi je zaradi dela v neudobnih škornjih v strmem bregu začeli problemi na palcu leve noge. Dober mesec sem odlašala z obiskom pri zdravniku z upanjem, da se bo samo od sebe pozdravilo. Diagnoza pri zdravniku: vraščen noht in dobila sem napotnico za kirurga. Ko sem šla na kirurgijo pa so mi svetovali, naj si nohet 3x dnevno spiram s kamilicami in poskušam noht povleči iz tkiva – in tudi pokazali kako. Češ, da je to zame boljša rešitev kot kirurška odstranitev (meni pa je zdravnik ravno svetoval kirurgijo, ker naj bi se doma samozdravljeno baje rado ponavljalo). Tako napotena domov sem se doma mučila s spiranjem in vlačenjem nohta. Zaradi mehčanja od kopeli se mi je nohet dostikrat kar odlomil na nepravem mestu in spet sem čakala, da dovolj izraste, da ga lahko spet podlagam. Kak dan je šlo na bolje, drug dan je spet prav nevzdržno bolelo (sploh če sem morala kam dlje hoditi z zaprtimi čevlji). Naj omenim, da sem normalno lahko hodila samo s sandali (pozimi je pa to nemogoče). Priznam, da dostikrat tudi ni bilo časa, da bi si spirala več kot 1x dnevno, večkrat si potem tudi nisem več, ker sem imela preveč lomljiv noht. Lepega dne sem si cel del nohta, ki se je vraščal, lahko izvlekla in sem ga seveda odrezala, da mi ne bi rezal v kožo. Takrat je minila vsa bolečina, tudi pri hoji v čevljih. In po dolgem času sem si oddahnila. Ampak ne za dolgo. Čez slab teden, ko je začel nohet spet rasti se je začelo vse znova in spet stiskam zobe pri hoji. Zdaj se mi celo dostikrat dogaja, da mi otrdi obnohtna kožica in to še bolj boli, zato jo fizično odstranjujem, mažem pa s kremo, da ostaja zmehčana. Izpirat sem nehala, ker se mi zdi (zaradi slabih izkušenj) sama zguba časa. Niti toliko motivacije več ne premorem, da bi šla ponovno k zdravniku, da mi da spet napotnico za kirurga (in kako naj jih tam prepričam, da se doma sama ne morem pozdraviti). Poleg tega sem zdaj v 4. mesecu nosečnosti in se bojim, da kirurški poseg zame sploh ne bo prišel v poštev. Po drugi strani pa sem spet zelo zaskrbljena, kako bom te bolečine sploh še lahko prenašala in kako bom v višji nosečnosti sploh še lahko skrbela za ta nesrečni palec.

Z upanjem, da mi boste znali prav svetovati, se obračam na vas. Ali naj grem noseča na kirurgijo ali naj počakam do poroda?

Se opravičujem za cel roman in hvala za odgovor!

POzdrav!

Problem, ki ga navajate je na žalost glede na potek rešljiv le kirurško.
V času nosečnosti je problem anestezije.
V kolikor bodo težave peljale v kronično infekcijo, se poseg dela ne glede na nosečnost, sicer pa v času nosečnosti ni priporočljiv.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close