Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdeče pikice

Rdeče pikice

Pozdravljeni!

Pišem Vam v imenu moje mame (61 let), saj ima v zadnejm času težave s kožo pod očmi in na vekah in sicer zgleda zadeva tako, kot bi ji popokale žilice v velikosti manjšega nohta, razlogov, da bi ji pa ni ( se ni nič napenjala ipd.). Pikice so drobne in strnjene skupaj in so rdeče, predvidevam da je to kri. Izgine po dveh dneh, skoraj v celoti in se spet pojavi. Ima manjšo dioptrijo, vendar nosi očala samo za branje in računalnik. Od dela na računalniku v podjetju ima videti utrujene oči četudi dovolj spi.
Ker vem, da potrebujete vsaj še kak podatek o njej, naj povem, da večjih težav z zdravjem nima za zdaj, v zgodnji odrasli dobi je prebolela hudo revmo, vendar ji ni pustilo trajnih posledic, “le” občasno zatekanje sklepov kolena, kosti prstov in boleči ramenski sklop ter bolečine zjutraj, če je prejšnji dan bila precej fizično aktivna. Ima bolj nizek krvni tlak, sklepam, da je tudi od tega včasih vrtoglava, srednje kondicije in približno 10 kg pretežka za svojo višino. Pred 2-3 leti je prebolela kožni herpes na glavi ( iznenada, še danes ne vemo kaj je bilo vzrok). Ne jemlje nobenih zdravil, razen občasno kakšen aspirin, ker naj bi jih po njenem pomagal pri tej njenih vrtoglavicah in težavah s koncentracijo (zgleda tako, kot ko prideš z zelo hladnega na toplo; jo ne zanaša ali se ji vrti prostor). Tovrstne težave ima že celo življenje in če sem iskrena jih delno občutim tudi že sama, vendar ne posvečam temu pretirane skrbi.
Ker ste že mnogim pomagali do rešitev, sem se po odgovor k Vam namenila tudi sama.
Hvala Vam za čas, ki ga boste namenili odgovoru in lep pozdrav!

Pozdrav!

Lahko gre za krvavitve, lahko gr eza vnetje, lahko gre za rdeče spremembe, ki jim rečemo papule, tako da je nemogoče, ne da bi videl, oceniti stanje.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close