Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Spoštovani!
Obračam se na Vas z enim vprašanjem. Na desni roki imam na dveh prstih in tudi malo nižje (na dlani) atopijski dermatitis, ki se mi noče in noče pozdravit. Že dobra dva meseca ali celo dlje se večer mažem s korikosteroidno kremo, podnevi pa z vlažilno, ki mi jo je predpisala dermatologinja, obe sta delani v lekarni. Uporabljam rokavice (bombažne in lateks), ne uporabljam mila, pa se včasih malo stanje pozdravi, nato pa spet izbruhne. Tako roko mam zdaj že skoraj dve leti in me skrbi, ker kortikosteroidi tanjšajo kožo in na tem mestu mam čisto drugačno kožo kot na preostalem delu roke. Koža se lušči, peče, zateguje in brez krem ne bi preživela.
Kaj vi pravite na moje stanje zakaj se mi ne pozdravi? Je mogoče kaj drugo in ne dermatitis (glivice niso, test je bil negativen)? Kaj mi svetujete?
Čist sem že obupana, v marcu mam spet dermatologa in spet ni izboljšanja, roka zgleda obupno in me je kar sram komu dat roko.
Za odgovor sem Vam že v naprej iz srca hvaležna!

Lp, Anja

POzdrav!

Kaj pa Elidel krema, ki je namenjena atopičnemu dermatitisu in ne tanjša kože?

To je edina ideja na daljavo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

tole sem odgovoril pred kratkim…
Jaz sem se v “najhujših” dneh izognil svinjini, mlečnim izdelkom, čokoladi…
no svinjine še vedno ne jem..

Avtor: FALKO
Datum: 22-02-07 17:09

Pozdravljeni !

Že dalj časa se pripravljam na “konkreten” odgovor vsem, ki imate postavljeno diagnozo atopični dermatitis, pa mi nekako ne uspe…
Zato bom bolj na kratko odgovoril z nekaj dejstvi

Namreč tudi sam sem imel postavljeno ravno to diagnozo, sama bolezen je nastopila pred cca 4 leti, ugotovljena slučajno pri sistematskem pregledu in moram se pohvaliti, uspešno (da potrkam) odpravljena že več kot pol leta.
Na kratko, največ preiskav so mi naredili na dermatološki kliniki v lj, iz obupa nad dermatološko in priporočil, sem obiskal nekajkrat tudi g. Bartenejev (edini takoj postavil točno diagnozo) ter ga. Adamič. Oba bi želel pohvaliti, enako tudi oddelek golniške bolnice za Bežigradom, kjer sem opravil vse teste proti alergijam.
Pri Dermatološki kliniki v lj nekako prvotno nismo našli skupnega jezika, saj so se termini naročanja zelo zavlekli, vedno pa so mi bile predpisane samo kostikoreoidne kreme, kar je moje “zdravlje” pripeljalo do te mere, da je prihajalo do okužb (gnojne rane) ter zdravljenje z atibiotiki, kar je značilno za dermatitis in ponovno kreme – začaran krog.

Torej, prvo ugotovite sami, kaj je dejanski vzrok vaše bolezni (stres, dedno, hrana) ter “ukrepajte”, dermatologi natačno vedo, vendar je to težko prenesti na pacienta oz. sami boste morali priti do dna !!
Na internetu imate ogromno napisanega o atopičnem dermatitisu(prilagam linke), preberite si !!

Na našem trgu je le nekaj krem registriranih za zdravljenje dermatitisa(sem že pozabil imena) , v avstriji imate protopic, ki mi je delno pomagal v najhujšem obdobju in je bila “bum” ko je prišla na trg, saj drugega ni bilo – imate dve jakosti.
No, da preidem k bistvu, meni je pomagala oz ozdravila le krema Freederm, ki jo naši dermatologi poznajo, vendar verjetno nikoli ne bo registrirana pri nas!!!
Pred uporabo, se PRVO POSVETUJTE z dermatologom, in poskusite najti skupni jezik.
Drastične spremembe boste opazili že v nekaj dneh.
Ne želim reklamirati kreme, ne želim, da bi vam le ta naredila (morda) še večjo škodo, vendar le ta krema je meni pomagala in ozdravila, enako želim vam vsem, saj vem, kaj sem moral prestajati.
Naročite jo v Ameriki preko spleta, prvo pa si preberite vse o dermatitisu !!
lp

http://kidshealth.org/parent/infections/skin/eczema_atopic_dermatitis.html
http://www.aaaai.org/

http://www.aad.org/default.htm

http://www.niams.nih.gov/hi/topics/dermatitis/index.html

to je ta link za naročanje !

http://www.eczemamiracle.com/#Staff

zanima me katero to naročiš cena,….ne znam angleško

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close