Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija spremembe na koži

spremembe na koži

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let. Pred dvema mesecema me je pod pazduho začela srbeti koža. Bila je čisto suha in vneta. Mislila sem da sem občutljiva na deodorant, ki sem ga že dalj časa uporabljala, zato sem kupila drugega. Vmes sem se mazala z Bepanthenom, ki ni dosti pomagal. Parkrat sem se namazala tudi z Elocomom, ki je zelo pomagal a le za par dni. Nato sem si kupila deodorant, ki je praktično brez vseh umetnih dodatkov in stanje se je pod pazduho izboljšalo.
Med tem pa se mi je poslabšalo stanje kože po vsem telesu. Npr., v popku je koža srbeča in močno vneta (Sicer imam v popku uhan, a mi do zdaj še nikoli ni povzročal nikakršnih problemov. Zdaj sem ga odstranila a ni čisto nič bolje.), pod vratom, kjer je ključnica, imam precejšen lišaj, prav tako imam manjše drobne lišaje po trebuhu. Postopoma me je začelo srbeti lasišče, najhuje postane ko se začne glava mastiti, ko so lasje sveže oprani me sploh ne srbi. Prav tako imam 2 lišaja na obrazu, nad obrvema, koža je tu izredno suha in se lušči. Suho in pekočo kožo sem opazila tudi za ušesom, na pregibu. Srbeče so postale tudi prsne bradavice in koža se je na njih celo dvakrat olupila.Po obrazu sem imela vedno mastno oz. mešano kožo, kar naenkrat pa je postala suha in sem morala zamenjati kremo, ki sem jo že dalj časa uporabljala, cca. 2 leti. Preden se obrnem na zdravnika, bi me zanimalo še vaše mnenje. Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdrav!

Glede na opis, na lokalizacijo , bi najprej pomislil na diseborejo, motno v delovanju lojnic, ki je kronična , ponavljajoča bolezen, točno na opisanih predelih.
Terapijo bi usmeril v to smer.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close