Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbenje

srbenje

Upam, da sem našla pravi forum za težave, ki jih bom opisala.
Težave ima moj fant, ki je iz dneva v dan bolj nestrpen.
Gre za srbenje pri zadnjični odprtini. To je prešlo zdaj po letu dni teh težav že kar v resno stanje. Bil je pri osebni zdravnici (po treh mesecih teh težav), ki mu je prvič dala nek sirup za podančice, ker mu to ni pomagalo, ga je odslovila češ da gre za psihičen izvor.
Sprašujem vas, mar je res možno, da je to psihičnega izvora??? Srbi ga kadarkoli, tudi ponoči, včasih imam občutek, da bi si kar izpraskal vse. Mogoče, da je kak dan dobro, pa ga sploh ne, večino dni ga pa zelo srbi. Sicer je zdrav fant, 27 let, pravilna prehrana, redno gibanje, v službi ni preobremenjen, nima alergij. Pri odprtini se ne vidi nič, včasih si od praskanja rani, to je vse. Glede čistoče, urejen in se umiva redno vsak dan (mislim na prizadeti del), uporablja milo za intimno nego. In pa vlažni toaletni papir, da ne draži rane.
Vljudno prosim za kakšno mnenje, če ne pa vsaj kam se lahko obrneva, glede na to, da ga zdravnica ne jemlje “resno”. Oz.vsaj drobcen namig, kako si lahko pomagava, od kje to lahko izvira in zakaj do tega pride.

POzdrav!

hemeroidi, zajedalci, glivice, luskavica, seboroični dermatitis, psiha….. to so razlogi, ki mi pridejo na pamet.
Potrebno bo pač izključiti zgoraj omenjene vzroke.
Za začetek pa svetujem hlajenje z mrzlo vodo po vseke odvajanju, čiščenje z ol. oljem.
Sicer pa bo potrebno opredeliti vzrok težavam.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close