Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija prekomerno poroženevanje kože na obrazu

prekomerno poroženevanje kože na obrazu

Spoštovani g. doktor!

Že nekaj časa imam na obrazu drobne rdeče pikice,ki so zelo najhne . Izgledajo kot pšenični zdrob velike,največ jih je na robu lica in na licih samih.Moj obraz je na tem mestu rdeč,lisast, koža je groba.Pri umivanju z vodo se mi koža svalka,kot ,da bi bil moj obraz umazan.
Zaradi teh težav sem šla tudi do dermatologa,ki mi je dejal,da v mojem primeru gre za povečano poroženevanje kože in ,da zoper tega ni zdravila.
Predpisal mi je kremo s tretinoinom ( kremo z a- vitaminom) s katero se naj bi mazala vsak večer.Čez dan uporabljam kremo Evcerina s 5% urea.
Povedati moram,da uporabljam to kremo od meseca oktobra 2006 izboljšanja pa ni. Ker se mi koža zelo lušči ,tako ,da moj obraz kar cveti, sem začela kremo uporabljati vsak drugi dan. Sedaj se sicer malo manj lušči vendar še vedno.
To me zelo moti, predvsem pa ta rdečica, lisasta koža ,ki nikakor ne izgine. Včasih je koža zelo rdeča in lisasta, drugič manj.

Prosim vas za vaše mnenje. Kaj priporočate pri koži,ki preveč poroženeva,s čim bi lahko odpravila to rdečo lisasto grobo kožo? Ali mi lahko svetujete kakšno kremo,ki bi pri tem pomagala?

Sem že čisto obupana,kajti delam z ljudmi in je res grozno ko sem vsa flekasta in rdeča v obraz. Tudi pudra ne morem uporabljati, saj ko se namažem z njim se začne koža pod njim svalkati , luščiti tako, da izgleda grozno.

lep pozdrav

POzdrav!

Očitno krema ne ustreza, največ kar vam lahko svetujem je, da obiščete ponovno svojega dermatologa, zamenjala bost aterapijo, morda gre za drugo problematiko.

takšne spremembe so zelo delikatne, včasih so manjši popravki terapije dovolj.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close