Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija krožno izpadanje las

krožno izpadanje las

Spoštovani.

Imam problem, ki se imenuje krožno izpadanje las. Ko se je vse skupaj začelo z enim krogcem velikim 2 cm, je bilo tega skoraj desetletje nazaj. Takoj sem obiskala dermatologa, ki mi je predpisal Regain, po katerem se je stanje drastično poslabšalo, saj sem dobila tako hudo vnetje lasišča, da se ga niti dotakniti nisem smela, kaj šele, da bi glavo naslonila na blazino. Dermatologi so me potem gledali, predpisovali Elocom, Roacutane, Diane 35, depo medrol, hidrokortizol… in na koncu z biopsijo ugotovili da gre verjetno za sistemski lupus. Pristala sem v revmatološki ambulanti, kjer že dve leti ugotavljajo, da imam znake lupusa, ki pa jih z gotovostjo ne morejo potrditi – kontrola čez eno leto. Po malo manj kot 10 letih mi je zadnji dermatolog, ki me je pregledoval predpisal lasuljo in mi dal injekcijo depo medrola.
Seveda sem pri tem zgubila precej samozavesti in psihičnega zdravja, zato sem se obrnila k bioterapiji, ki mi je pomagala, da lahko s svojimi problemi in družino prenašam težave in iščem nove rešitve. Ker se moje stanje tako počasi a vztrajno slabša, sem prepričana da rešitev obstaja, ali obstaja vsaj možnost, kako vse skupaj ustaviti, samo ne vem kje in kako. Ali imate kakšen koristen nasvet?

POzdrav!

Nakaj problemov je čisto tehničnih, zato nisem odgovoril takoj.

Problem sistemske bolezni veziva je pač ta, da se včasih zelo pozno pokažejo vsi znaki in laboratorijski parametri s katerimi lahko opredelimo bolezne in s tem tudi terapijo.
Bolezen, ki jo opisujete ni oblika, ki jo zdravimo dermatologi, zato bo potrebno vztrajati pri zdravljenju pri revmatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close