Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija dlake

dlake

Spoštovani,

stara sem 33 let, grozno poraščena ( cele noge, roke, spodnji del trebuha,
križ, prsne bradavice, po bradi, vratu, brki..) obup, več sploh ni možno.

Dlake si pulim z depilatorjem. Zadne leto pa opažam da jih je vse več tudi drugje : poganjajo mi po notranji strani rok, po ramah, med prsmi..

Od 17-21 leta sem jedla tablete Trinovum, rodila dva otroka, sedaj pa imam že 7 let matern. vložek. Kako bi lahko preprečila novo nastajanje dlak, saj me to psihično zelo mori. Poleti zlepa ne oblečem kratkih hlač in majic…Se da to tudi kako lasersko odstraniti vsaj najbolj pereče predele na zdravstveno napotnico???

Imam hčerko staro 9 let, po rokah je že tako kosmata, da bi bilo že za odraslo žensko težko sprjemljivo. Se da opraviti kakšne preglede pri specialistih in kako hormonsko omiliti to težavo, saj mislim da bo s puberteto vse huje. Ima tudi precej dlak na vratu zadaj, ki segajo močno na hrbet. To ima od rojstva, vsi so govorili, da dojenčkom ta puh izgine.

Oprostite na malce zmedenem vprašanju, upam da ste me razumeli.

Prosim za kakršen koli nasvet saj mi ta težave povzroča nemalo psihičnih problemov in travm. Za noge mi sploh ni problem, motijo me zelo kosmata zadnjica, trebuh prsa in obraz.

Prosim za odgovor in mnenje o napotitvi k določenemu specialistu zase in hčerko.

Hvala in eno uspešno leto.
Anja

Pozdrav!

Potreben je pregle in posvet pri endokrinologu.
Če je ta mnenja, da je je umestno zdravljenje z laserjem, to delno na napotnico opravljajo v Dermatološkem centru Parmova, seveda le v primeru mnenja endokrinologa in preiskav pred tem.

Tudi za hči svetujem pregled pri endokrinologu na Peiatrični kliniki.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close