Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija moluske ali bradavice

moluske ali bradavice

S partnerjem sva pred dvema letoma oba dobila moluske. Najprej on, potem jaz. Začelo se je na morju. Dermatologinja je postavila diagnozo, da gre za moluske in parkrat sva šla tja, da so jih z dušikom odstranjevali. Partner jih je imel na penisu in okrog, tudi na predlu sramnih dlak. Tud jaz sem jih imela okrog spolovila. Od takrat je v redu.
Zanima me sledeče:
1. Ali se spolno prenašajo? Predvidevam, da že zgolj z dotikom? Kje bi jih lahko dobila?
2. Ali je možno, da se je dermatologinja zmotila in je šlo v resnici za genitalne bradavice? Je kakšna podobnost med njimi ali bi vsak povprečen dermatolog takoj opazil razliko?

Namreč na sramnih ustnicah se mi je sedaj pojavil izpuščaj – izgleda kot bradavica. Je trda, in ni koničasta. Podobna tistim, ki se naredijo na rokah, le da je kar majhna. Je pravilnih oblik. Bojim se, da gre za gre za genitalne bradavice, ki so posledica HPV virusa (čeprav je le 1). Partnerju se ni nič pojavilo. S partnerjem sva skupaj 3 leta.

Je možno, da gre za isto zadevo (čeprav mi izgleda drugače)? Je možno, da bi genitalne bradavice dobila šele po tolikem času (že 3 leta spolni odnosi z istim partnerjem)? Kaj bi to lahko bilo? Če bi šlo za posledico HPV virusa ali bi bila le ena bradavica? Je možno, da je kaj drugega ali pa celo navadna bradavica – takšna kot na rokah, ki jo povzroči drug virus?

Naj jo pustim pri miru ali naj grem na pregled?

Hvala lepa

POzdrav!

Najprej s konca: pojdite na pregled.

Moluske spozna vsak dermatolog, tudi podpovprečen!

Kje sta jih dobila in kdaj pa je vprašanje.
Lahko se jih naleze razen od druge osebe tudi v bazenu, fitnesu, sauni…..

Kakšna pa je ta stvar na sramnih ustnicah pa ne morem presoditi.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Bila sem pri ginekologu. Rekel je, da mogoče res zgleda kot bradavica, čeprav ni tipična kot so genitalne. Rekel je naj jo pustim pri miru in se ne obremenjujem z njo.
Kaj vi menite?

POzdrav!

Če je bradavica je nalezljiva in jo je potrebno odstraniti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Zanima me naslenje…
Bil sem pri zdravniku, ker so se mi okrog spolovila naredile majhne bele pikice. Diagnoza je bila moluske… To je bilo pred dobrim letom dni. Specialist mi jih je odstranjeval 3 krat. Nazadnje v začetku januarja. Sedaj pa me zanima, ali se mi lahko ponovijo in če se mi, ali je možno da jo odstranim s kako kremo ali čim podobnim? Bral sem namreč da se lahko ponovijo. In koliko časa traja, da virus izveni? In kaka je verjetnost, da sedaj, ko imam odstranjene ta virus prenesem pri spolnem odnosu na partnerico?

Vem da imam več vprašanj. Upam da mi na čim več odgovorite.

Hvala in lep pozdrav!
Matej

Pozdrav!
V nekaj mesecih po odstranitvi virusa ni več, zato človek tudi ni nalezljiv, koliko pa traja , da jih sigurno ne bo več pa nihče ne more zatrditi. V primeru nemenjavanja partnerjev se ponavadi oba zdravita in je potem mir.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close