Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija PREVENTIVA PRI MIKROSPORIJI??

PREVENTIVA PRI MIKROSPORIJI??

Pozdravljeni!
Naši psički je 2. dec letos veterinar potrdil mikrosporijo. Seveda sva bila z možem šokirana – psička je v hiši…, o tej bolezni sem namreč veliko prebrala pred leti. No po prvem šoku sva razkužila celo hišo, avtomobila, vsa oblačila….in seveda psički omejila prostor na hodnik in eno sobo v hiši. Psička je dobila tablete Lamisil in šampon Zoniton, pred dnevi pa še kremo Lamisil ( sicer ima psica le dva fleka v velikosti kovanca pod gobčkom ).
Od takrat je nisva več božala ( razen v rokavicah ), po vsakem stiku sva si oprala roke z milom in Spitadermom, vsake dva dneva razkuživa prostore v hiši, kjer se psička giblje.
No kljub temu je mož nekaj dni nazaj opazil rdeč flekec na podlahti in odšel k zdravniku – mikrosporija!!! in dobil tablete in kremo Lamisil. Zanima me kakšna je možnost, da bolezen dobim tudi jaz? Moža in psičko seveda ne morem dati v karanteno??!
Je pametno preventivno jemati Lamisil v takih primerih? Koliko časa traja zdravljenje in kako veš kdaj je končano? Kaj je v primeru, da psički test pokaže negativno, mož pa še vedno jemlje tablete in ima bolezen.

Najlepša hvala za odgovore in upam vzpodbudne besede.

Lp Fida

POzdrav!

Kar se tiče ljudi, ki so okouženi z Microsporijo velja pravilo, da je potrebno vsako žarišče namazati z ustrezno kremo, pokriti z gazo, s tem se možnost prenosa minimalizira!
Šele ko je izvid v ustreznem mikološkem laboratoriju negativen( kultura), se prekine terapijo.

Kar se tiče psičke, pa bodo ustrezna navodila dali veterinarji.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close