Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija

alergija

Sin je star 8 mesecev. Že tri tedne ima po telesu rdeče pikice (najprej po trebuhu, sedaj so se naselile tudi na ostale dele telesa). Pikice so v določenih zgibicah še bolj intenzivne kot drugje (npr. pod levim kolenom in okoli gležnja). Pediatrinja pravi, da gre za alergijo, vendar nikakor ne moremo ugotoviti na kaj bi bil alergičen. Zanj ne uporabljam več nobene kozmetike, razen Bepantena za ritko, kadar je vneta in lotiona Eucerina PH5, ker ima suho kožo in sva ga uporabljala že prej.

Vsa njegova oblačila sem še enkrat oprala, perem brez mehčalca, ker se občasno še dojiva se tudi jaz izogibam živil, ki so bolj alergena (svinjina, med, jajca, čokolada, mandarine). Od hrane mu dajem samo živila, ki jih je jedel na začetku, ko alergije še ni bilo, kar mi predstavlja veliko težavo, saj je velik jedec in včasih ne vem več kaj mu naj kuham, saj mu sedaj dajem same iste stvari in ne upam uvajati kakšnih novih jedil.

Ko sva bila prvič pri pediatrinji, nisva dobila nobenih zdravil ampak sva se morala izogibati alergenih živil. Po enem tednu sva dobila mazilo Afloderm in sirup Flonidan. Isti dan, ko sva bila pri zdravniku smo odšli na dopust. Tam sem ga mazala z mazilom in so pikice kar izginjale, predvsem tam kjer so bile bolj intenzivne (v zgibicah), po treh dneh uporabe mazila sem ga nehala mazat, saj sta mi pediatrinja in farmacevtka naročili, da se dalj časa ne sme uporabljati. Po treh dneh jemanja Flonidana je začel bruhati vedno kadar sem mu sirup dala. Vendar se je stanje vseeno boljšalo (meni se zdi, da je bilo ključnega pomena za izboljšavo mezilo). Po petih dneh smo prišli domov in še isti večer se je začelo stanje slabšat. Ker je bil vikend smo počakali do ponedeljka, ko smo imeli kontrolo. Ker je po Flonidanu še vedno bruhal nam je pediatrinja predpisala kapljice Fenistil. Sedaj te kapljice jemljemo dva dni, ampak se stanje še nič ne izboljšuje.

Iz mojih opažanj lahko napišem še, da pikice postanejo bolj intenzivne zvečer, ko ga kopam, pa čeprav ne uporabljava nobenih šamponov . Občasno se mi tudi zdi kot da bi njegova koža dišala po kislem, ne vem če je to zaradi tega, ker sem navajena da je prej vedno dišal po olju.

Kaj lahko še naredim? Na kaj naj bom pozorna?

Že v naprej hvala za odgovor.

___________________________________________________________ <http://ksenija.moj-album.com/>

POzdrav!

Opisujete simprome in znake, ki bi lahko govorili za atopični dermatitis, kjer ni problem samo alergija, temveč je še več faktorjev, ki vplivajo na pojav kožnih sprememb.
Vsekakor na podlagi vsega opisanega, ne morem govoriti o diagnozi, zato tudi ne o terapiji, vendar že podatek o tem, da se je stanje po spremembi okolja( morje?) izboljšalo, govori v prid temu.
Kaj več pa ne morem pomagati na podlagi povedanega.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close