Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija luskavica?

luskavica?

zanima me, če mi lahko kaj pomagate..

na levi strani lasišča imam kakšni 2 leti takšne male, bele luske (premer do o,5 cm), ki me rahlo srbijo in s praskanjem odpadajo. mislim, da to ni vezano na uporabo preparatov na nego las, temveč se pojavlja neodvisno od tega. uporavljala sem Elocon (?) – mi ga je predpisal osebni zdravnik, stvar se je za nekaj časa izboljšala, vendat trajna rešitev to ni. zanima me kaj naj bi to bilo in kako to odpraviti? ene razlage so tudi bile, da naj bi koži primanjkovala nekih (katerih ?) vitaminov..

hvala za nasvete, Anastasija

POzdrav!

Ni nujno da gre za luskavico, tudi močnejši prhljaj, diseboreja je lahko vzrok za težave, tudi pri teh boleznih gre za ponavljajoče spremembe, trajne ozdravitve ni.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

gospod Kralj!

a bom ful tečna, če lahko vprašam kakšna je glavna razlika med luskavico in diseborejo?
omenjeno bolezen imam za 4 leta, polavlja se samo na določenem mestu levega lasišča – mogoče v premuru 7cm.. prhljala drugače nimam – po ostali glavai nič..

hvala!

POzdrav!

Razlika je v intenziteti, razlika je v lokaciji, v spremljajočih znakih.
Včasih je obe diagnozi težko ločiti, velikokrat ni niti pomembno za kaj gre, ker je terapija skoraje enaka, simptomatska.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close