Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaji po porodu

izpuščaji po porodu

Spoštovani,
v nosečnosti, 14 dni pred porodom, so se mi okoli trebuha izpustili majhni “mazoljčki” , za katere sem domnevala da je mogoče kakšna alergija na sintetično majčko ki sem jo nosila le enkrat.
v istem času so ugotovili tudi da imam nosečnostni sladkor, povečan protein, povišan pritisk (spodnji) in je ginekologinja menila, da mi telo ne zmore več nosečnosti.
po porodu (prejšnji teden) se mi je takoj naslednji dan razširilo na spodnji del nog kot močna rdečina, nato na roke, zgornji del nog,.. moram povedati, da me zelo srbi in mi pomaga tuš -voda čez te rane (si pa spraskam do krvi in nato se takoj naredi hrasta).
med bivanjem v porodnišnici so me peljali do dermatologa, kjer mi je rekel da imam reakcijo na eno kemijo in mi predpisal 30% Advantan v Belobaz.

Moje vprašanje je pa naslednje: glede na to, da se mi vse to kar še širi in zelo srbi (čeprav sva z dojenčkom že doma), me zanima, če bi lahko karkoli prešlo na dojenčka (obstaja kakšna nevarnost zanj?) ali menite, da bi morala iti nazaj do dermatologa in zahtevati dodatne raziskave?
hvala in lp

Pozdrav!

Izpuščaji v zvezi z nosečnosjo niso redki, zato bo ptreben ponoven pregled in zdravljenje.
Menim, da stvar ni nalezljiva, vsaj glede na opis.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close