Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pekoče lasišče in prhljaj

pekoče lasišče in prhljaj

Pozdravljeni!
Po barvanju las (sama doma, s kupljeno barvo v trgovini) sem dobila prhljaj.Sicer sem se doma že večkrat barvala, pa še nisem nikoli imela problemov. Vendar bi to še prenesla, če me ne bi poleg srbečega lasišča in luskic, ki odpadajo, zraven še neznansko peklo. Lasišče imam čisto rdeče, zraven me pečejo in srbijo tudi ušesa in vrat. No, včeraj zvečer, po dveh tednih teh znakov, pa se mi je začelo lasiče še nekako “solziti”. Zjutraj sem se zbudila s čisto zlepljenimi lasmi, zraven mi še kožo tako zateguje, da imam občutek, kot da je koža na lasišču za dve številki premajhna.Kaj bi to lahko bilo? Peče in srbi pa še vedno.
Mislila sem, da imam pač alergijsko reakcijo na to barvo in da bo prešlo, vendar vse skupaj traja že dobrih 14 dni.
Zanima me, kako in s čim se da te znake ublažiti. Slišala sem za ene tabletke, vendar pa se ne upam kar sama nekaj jesti in dajati na glavo, ker dojim.
Hvala za odgovor.

Pozdrav!

Očitno gre za hudo ali alergično ali toksično reakcijo, zato svetujem pregled pri zdravniku, ker sama ne boste obvladala situacije.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lep pozdrav!
Imam mogoče podoben primer kot dodatek; torej, prej enim letom sem si pobarval v frizerskem salonu lase na svetlo in od takrat naprej imam težave.
Takrat mi je malo opeklo lasišče, čeprav sem se včasih pobarval doma in teh problemov nikoli ni bilo. Sedaj, po enem letu, me lasišče močno srbi, praskam se tudi med spanjem in pojavljajo se majhni rdeči mehurčki na različnih mestih it tudi lasje močneje izpadajajo in nekateri, sploh na temenu rastejo krepasti in ne gladki, kakšni pa so včasih bili. Zraven tega se pojavlja še tudi prhljaj oz. bolj zgleda da se lušči koža v takih mastnih zaplatah, čeprav sem imel včasih izredno suhe lase. Predvsem me najbolj moti to grozno srbenje, ker se je res težko zadržati srbenja, ki daje občutek, da glava gori. Postajam že precej obupan in paničen zaradi tega, kar pa verjetno le še veča moje težave. K dermatologu še nisem šel.
Torej, kaj storiti?
LP

Pozdrav!

Očitno je prišlo do poškodbe tako las kot lasišča, potreben bo pregled pri dermatologu, kaj več pa težko presodim glede na opis.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close