Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vijolična barva

vijolična barva

Spoštovani!

Zgodba moje mami je precej neverjetna, a resnična. In poudarjam, da ne gre za šalo. Gre nekako takole. Mami je pred dvema tednoma vsa presenečena ugotovila, da je wc deska v službi čez noč postala vijolična. Prej je bila bela – odtis zadnjice in nog je po novem vijoličen. Ta ponedeljek me kliče vsa panična, da se ta barva pojavlja tudi na belih spodnjih hlačkah – vijolične so cele – tudi spredaj. Proti večeru je ta barva že precej opazna. Potem smo ugotovili še, da je ta barva tudi na rjuhi.

S pranjem barva z rjuhe ne gre dol, z deske sem jo z MUKO spravila dol z acetonom – porabila sem celega in je še malo vseeno ostalo.

Naj povem, da nima nobenih vijoličnih oblačil, niti ne uporablja hlačnih nogavic ali karkoli novega, da bi šla barva z oblačil na njeno kožo in potem na ostale stvari. Njena koža zgleda normalne barve, nima nobenih ranic. Tudi se ne maže s kakšno kremo ali s čim podobnim.

Ta wc sicer uporablja ona in še dva moška, ampak je to nedvomno z nje. Doma se zadeva ne opazi, ker nimamo bele wc deske.

Kaj bi to lahko bilo? Ste že kdaj slišali za tak primer? Kam se naj obrnemo? In zakaj je ravno vijolične barve? Moram povedati, da je precej prestrašena, se sekira in tu in tam zajoka, razmišlja o raznih scenarijih, tudi o tem, če bi lahko bil kakšen rak itd. Grozi da bo nekam šla, da nam ne bo delala sramote itd… Ampak verjamem, da ne misli resno o takšnih drastičnih ukrepih.

Zaradi tega strahu sem klicala dežurno zdravnico in ne ve kaj bi to lahko bilo, njen zdravnik ni mogel verjeti in tudi ne ve kaj bi lahko bilo.

Hotela sem dodati še sliko, pa žal ne gre, lahko vam jo pošljem na vaš email če mi ga posredujete.

Hvala za vaš čas.

Pozdrav!

Razmišljati je potrebno o tem kaj uživa, kar bi imelo modrila, o zdravilih , ki jih uživa…..

Sicer pa svetujem obisk svojega zdravnika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani!

Od zdravil uživa Enap in Tritace – vendar že leta in leta, tako da to verjetno ni vzrok, niti nobeno od teh zdravil ni modre ali vijolične barve.
Prehrane v zadnjem času ni spremenila, mislim pa, da ne uživa nobenih umetnih barvil – vsaj ne v takšni meri, da bi se to kazalo na koži. Pri nas doma je v navadi, da jemo čim manj industrijsko pripravljene prehrane. Samo kakšne salame ali tu in tam kakšno gobovo juhico iz vrečke. Drugače vse z vrta.

Lep pozdrav!

Pozdrav!

Ne pride mi na misel drugo kot ena stvar, ki se zaužije in druga varianta barvilo, ki pride na kožo.

Ostalo pa kot sem povedal in svetoval.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close